- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Sistem poništio Barseloni najveći zimski transfer

© AFP 2023 / INA FASSBENDERJususfa Mukoko, Nemačka
Jususfa Mukoko, Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Pratite nas
Rukovodstvo španske La Lige zabranilo je Barseloni da potpiše ugovor sa mladim fudbalerom Borusije iz Dortmunda Jusufom Mukokom (18), jer bi katalonski klub u tom slučaju prekršio finansijski fer-plej, tvrdi poznati španski novinar Đerard Romero.
Čuveni novinar podseća da skauti Barselone već mesecima prate novopečenog reprezentativca Nemačke i najvećeg talenta tamošnjeg fudbala.
Rukovodstvo tima sa Nou Kampa je pre pregovora sa Borusijom i mladim fudbalerom konsultovalo La Ligu i zatražilo dozvolu da kupi igrača u zimskom prelaznom roku.
Međutim, čelnici La Lige su poručili katalonskom klubu da bi angažovanjem novog igrača prekršio pravila finansijskog fer-pleja.
Čelnici Barselone su zbog toga odlučili da ovaj transfer odlože za letnji prelazni rok, pošto Mukoko ima ugovor sa Borusijom do juna 2023. godine.
Romero tvrdi da Barseloni neće da bude lako da angažuje mladog fudbalera Borusije na kraju sezone, pošto su za njega zainteresovani i Čelsi, Mančester junajted, Liverpul i Totenhem.
Mukoko je u klub iz Dortmunda stigao kao dečak 2016. godine iz Sent Paulija, a za prvi tim Borusije odigrao je 59 mečeva i postigao 11 golova.
Za reprezentaciju Nemačke nastupio je na dve utakmice na nedavnom Mundijalu u Kataru.
Luka Modrić, Joško Gvardiol - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Katar 2022
Izašao tim godine – jedan šampion sveta, a dva Hrvata u idealnih 11
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala