- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Izašao tim godine – jedan šampion sveta, a dva Hrvata u idealnih 11

© AFP 2023 / JACK GUEZLuka Modrić, Joško Gvardiol
Luka Modrić, Joško Gvardiol - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Pratite nas
Ugledni francuski list „Ekip“ izabrao je fudbalski tim godine, a Lionel Mesi je jedini član svetskih šampiona Argentinaca među idealnih 11.
Najviše predstavnika ima Francuska - čak trojicu, Belgija ima dvojicu, kao i Hrvatska, dok su po jedno mesto zauzeli Englez, Holanđanin i Brazilac.
Najbolji golman sveta je Belgijanac Tibo Kurtoa, osvajač Lige šampiona sa Real Madridom i prvak Španije.
U odbrani su: Kajl Voker (Mančester Siti, Engleska), Virdžil van Dajk (Liverpul, Holandija), Joško Gvardiol (Lajpcig, Hrvatska) i Teo Ernandez (Milan, Francuska).
Mesta na sredini terena su zauzeli: Kazemiro (Real Madrid/Mančester Junajted, Brazil), Luka Modrić (Real Madrid, Hrvatska), Lionel Mesi (PSŽ, Argentina) i Kevin de Brujne (Mančester Siti, Belgija).
U napadu prednjače Kilijan Mbape (PSŽ, Francuska), kao i osvajač „Zlatne lopte“ Karim Benzema (Real Madrid, Francuska) koji nije nastupio na Mundijalu u Kataru.
Nema šta, zanimljiv izbor, mada je pitanje i da li je moglo bolje.
Verovatno se u obzir uzimala kompletna sezona i učinak u Ligi šampiona, ali opet utisak je da ima nekih igrača koji su nepravedno izostavljeni.
Mohamed Salah - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
SPORT
Salah objavio fotografiju, fanovi ga napali: „Da nisi bogat i slavan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala