- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Uzalud zahvalnice, bosanska legenda ne može da prežali: „Uzeli su mi ponos“

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAUVahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Maroka uspela je da napravi istorijski uspeh i da se domogne četvrtog mesta na Mundijalu u Kataru. Međutim, ova reprezentacija je pred sam početak turnira odlučila da promeni selektora, pošto je Vahid Halilhodžić dobio otkaz.
Bosanski stručnjak je bio taj koji je odveo Maroko na Svetsko prvenstvo kroz doigravanje, ali je to uradio bez najvećih zvezda - Hakima Zijeha i Nusera Mazrauija.
Odstranio ih je iz nacionalnog tima zbog nediscipline i odlučio da ih izbaci, što se nije svidelo čelnicima same zemlje.
Odmah su tražili da ih vrati u tim kako bi bili konkurentni na prvenstvu sveta, što je Halilhodžić odbio, pa je samim tim dobio i otkaz.
Nekoliko dana posle završetka prvenstva, i sam selektor Maroka Valid Regragi izjavio je da ne bi mogao da bude četvrti na svetu da nije bilo bosanske legende.
Halilhodžić izbegava da priča o Maroku, iako mu je krivo zbog svega što se desilo.
„Znate da nisam uopšte komentarisao ništa u vezi Maroka. Zovu me novinari iz Maroka, iz regije. Ali teško mi je bilo šta da kažem. A ove reči mi ne mogu isprati gorčinu, i ne može mi nadoknaditi ono što sam ovim turnirom propustio. Oduzeli su mi ponos, ne mogu im zaboraviti ni oprostiti. To je trebalo da bude moj oproštaj od trenerske karijere. To je sve što mogu reći na tu temu“, zaključio je Halilhodžić.
Enco Fernandes i Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
Katar 2022
Šampionsko srce iz drugog plana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala