- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin prebačen u bolnicu u Moskovskom regionu

© Sputnik / Sergej Mamontov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Rogozin
Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
Pratite nas
Bivši šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin, koji je ranjen tokom granatiranja Donjecka, prebačen je iz Rostova na Donu u bolnicu u Moskovskom regionu, saopštio je njegov pomoćnik.

„Dmitrij Rogozin i još dvojica vojnih savetnika, koji su ranjeni prilikom granatiranja Donjecka, prebačeni su u bolnice koje se nalaze u Moskovskoj oblasti. Dmitrij Rogozin će za nekoliko dana imati operaciju uklanjanja gelera koji se zaglavio pored kičme“, rekao je njegov pomoćnik.

On je pojasnio da je Rogozin ranjen metalnim fragmentom veličine 8x6 milimetara koji je ušao iznad desne lopatice, blizu kičme.
„Čudom nije probio pluća. Osim toga, Rogozin je zadobio kontuzije. Nema drugih povreda“, dodao je njegov pomoćnik.
Takođe je saopštio da su još dvojica ranjenih vojnih savetnika u teškom stanju, te da se nalaze u bolnici u Donjecku, dok je treći prebačen u Rostov na Donu.
Hotel u kome je Dmitrij Rogozin boravio sa grupom vojnih savetnika „Carski vukovi“ u Donjecku našao se na meti ukrajinskog granatiranja 22. decembra. Napadi su izvođeni visoko preciznom municijom. Rogozin je nakon ranjavanja prebačen u bolnicu u Rostov na Donu. U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov telohranitelj i jedan član grupe „Carski vukovi“.
Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
RUSIJA
Rogozin poručuje Kijevu: Neću vam ostati dužan, odgovaraćete za moje poginule drugove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala