- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin poručuje Kijevu: Neću vam ostati dužan, odgovaraćete za moje poginule drugove

© Sputnik / Sergej MamontovDmitrij Rogozin
Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Pratite nas
Bivši direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin, koji je ranjen tokom granatiranja Donjecka, poručio je da će Ukrajina odgovarati za njegove poginule i ranjene drugove.
On je saopštio da je „Služba bezbednosti Ukrajine preuzela odgovornost za teroristički napad artiljerijom“ na hotel u kome je Rogozin boravio zajedno sa grupom vojnih savetnika.

„Cinizam tih ljudi sastoji se u tome što pripremaju detaljne terorističke napade za neke simbolične datume. Krimski most je dignut u vazduh 7. oktobra, mene su odlučili da likvidiraju na moj rođendan, gde god da sam. Prate, love. Međutim, ja želim da kažem da neću ostati dužan. Oni će odgovarati za moje drugove“, napisao je Rogozin na društvenoj mreži „Vkontakte“.

Hotel u kome je Dmitrij Rogozin boravio sa grupom vojnih savetnika „Carski vukovi“ u Donjecku našao se na meti ukrajinskog granatiranja 22. decembra. Napadi su izvođeni visoko preciznom municijom. Rogozin je ranjen metalnim fragmentom veličine 3h4 milimetra koji je ušao iznad desne lopatice i zaglavio se u kičmi.
Trenutno se bivši direktor „Roskosmosa“ nalazi u bolnici u Rostovu na Donu. Očekuje se da će biti prebačen na lečenje u Moskvu zbog složenosti povrede. U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov telohranitelj i jedan član grupe „Carski vukovi“.
Bivši direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
RUSIJA
Rogozin prebačen u bolnicu u Rostovu na Donu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala