- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Orban: Mir u Ukrajini zavisi od Amerike

© Sputnik . MILOS MILIVOJEVICMađarski premijer Viktor Orban
Mađarski premijer Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
Pratite nas
Mir u Ukrajini zavisi od Sjedinjenih Američkih Država, a sukob će trajati sve dok Amerikanci budu pružali kijevskom režimu finansijsku i vojnu pomoć, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orbana za list „Mađar nemzet“.
Mađarski lider je konstatovao da postoji realna opasnost od dugotrajnog sukoba u Ukrajini.
„Ukrajina će moći da ratuje sve dok je Sjedinjene Američke Države budu podržavale novcem i oružjem. Ako Amerikanci žele da bude mir, biće mir“, rekao je Orban.
Takođe je dodao da Mađarska u ovoj situaciji deluje isključivo u sopstvenim interesima koji ne podrazumevaju prekid dijaloga sa Rusijom, uprkos neodobravanju iz Brisela.
„Nije nam u interesu da prekinemo sve ekonomske odnose sa Rusijom. Na ta pitanja gledamo našim očima, a ne kroz prizmu drugih zemalja“, poručio je Orban.
On je ponovio da Mađarska, vođena interesima sopstvene bezbednosti, ne namerava da isporučuje oružje Kijevu.
„Mađarska je odlučila da to nije njen rat. Pružaćemo humanitarnu pomoć Ukrajini, vodeći računa o mađarskim nacionalnim interesima“, poručio je mađarski lider.
Ranije je Evropska komisija blokirala 22 milijarde evra koje je Mađarska trebalo da dobije iz evropskih fondova za koheziju. Orban je istakao da je EK nastavila da blokira sredstva, jer želi da utiče na stav Mađarske o migraciji, seksualnom obrazovanju i sankcijama, ali da Budimpešta ne namerava da menja svoj stav.
Orban: Migranti koji hrle u Mađarsku su opasnost po zdravlje i svojevrsna biološka pretnja - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
RUSIJA
Orban: Vreme je za reviziju sankcija protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala