- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Francuska sapunica“ dobila novi zaplet – Benzema ponovo u glavnoj ulozi

© AP Photo / Vadim GhirdaKarim Benzema sa saigračima proslavlja prvi gol protiv Švajcarske
Karim Benzema sa saigračima proslavlja prvi gol protiv Švajcarske - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
Pratite nas
Nastavlja se drama u reprezentaciji Francuske i oko nje, a glavni lik i dalje je Karim Benzema, zvanično najbolji fudbaler planete koji je odlikovan „Zlatnom loptom“ u 2022. godini. Naime, napadač Reala koji je zbog povrede napustio nacionalni tim i propustio Mundijal, posle čega se i povukao, odlučio je da otprati većinu saigrača iz reprezentacije.
Danima unazad francuski, evropski i svetski mediji bruje o toksičnoj atmosferi u redovima vicešampiona sveta. Ispostavilo se da je Benzema bio zdrav već od osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru, ali ga selektor Didije Dešan nije vratio, već je Karim ostao u Madridu gde je konstantno trenirao.
Posle poraza od Argentine u finalu Mundijala, „klupko je počelo da se odmotava“ i dobili smo „francusku sapunicu“. Benzema se naprasno povukao iz nacionalnog tima, iako to niko nije očekivao.
Didije Dešan, selektor reprezentacije Francuske - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
Katar 2022
Dešana pitali da li „trikolorima“ stiže top pojačanje za finale – odgovor raspalio maštu Francuza
Prema informacijama francuskog novinara Romana Moline, Ugo Ljoris i Antoan Grizman bili su najglasniji zagovornici teorije da se njihov zvanično najbolji fudbaler ne vrati u Dohu i pomogne ekipi da odbrani svetski tron osvojen u Rusiji 2018. godine.
I samo nekoliko dana nakon što je Benzema šokirao javnost odlukom da kaže zbogom „galskim petlovima“, usledio je novi neočekivani potez. Benzema je odlučio da otprati sa Instagrama gotovo sve reprezentativne saigrače, osim njih sedmorice.
Nastavio je da prati klupske saigrače: Eduara Kamavingu, Orelijana Čuamenija i Ferlanda Mendija, kao i Kilijana Mbapea, Rafaela Varana (igrao u Realu), Markusa Tirama, Presnela Kimpebea.
Nema dileme da „francuska sapunica“ definitivno ima neku pozadinu, ali za sada nije poznato o čemu se konkretno radi.
Benzema ima 35 godina, za nacionalni tim Francuske odigrao je 97 utakmica i postigao je 37 golova. Prošao je sve mlađe kategorije i pozicionirao se kao izuzetno bitan igrač u „A“ timu „trikolora“, ali su povrede i loša atmosfera naterali na poteze koje niko nije očekivao.
Podsetimo, Benzema nije bio akter ni Mundijala u Rusiji kada su se Francuzi preko Hrvata popeli na krov sveta. Seks-afera njegovog saigrača Valbuene u koju je bio duboko umešan, uticala je da prvo ostane bez kapitenske trake, a onda je aktuelni selektor Dešan, odlučio da ga ne uvrsti na spisak putnika za završni turnir.
„Naravno da ću propustiti Svetsko prvenstvo zbog trake. Bilo je mnogo priče oko te afere, ali mislim da sport mora da bude izvan toga. Svi koji su bili uključeni u taj slučaj zaboravili su na fudbal, dve godine nisam igrao za reprezentaciju, nemam problem sa selektoro, ali mislim da nikada neću zaigrati dok je na toj funkciji Dešan“, ispričao je 2017. godine Benzema i očigledno nije pogrešio.
Doduše, Dešan ga je stavio na spisak putnika za Dohu, ali ga je kasnije precrtao zbog povrede. Da li je baš tako moralo da bude, verovatno nikada nećemo saznati...
Argentina – Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Katar 2022
Francuzi mu dali dvojku, a on ih ponizio jednom fotografijom
Argentina – Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Katar 2022
Oglasila se FIFA – Francuzi mogu da zaborave na apsurdni pokušaj da se ponovi finale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala