- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Ukrajinsko granatiranje upravne zgrade železnice u Donjecku - Sputnik Srbija

UŽIVO Centar Donjecka bez struje; Peskov demantuje - netačno da Putin dobija „iskrivljene“ informacije

Pratite nas
Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini, 303. Dan. Ukrajinske snage nastavljaju da koncentrišu snage u Artjomovsku, a prema obaveštajnim podacima na krovovima kuća postavljaju PVO. Kijev prebacuje inženjerske jedinice ka Krasnom Limanu i nastavlja da granatira gradove u Donbasu. U nekim delovima Ukrajine proglašena je vazdušna opasnost.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
22:10 23.12.2022
Kijevske snage granatirale Majorsk kod Donjecka
Ukrajinska vojska granatirala je mesto Majorsk u Donjeckoj Narodnoj Republici ispalivši najmanje 10 prjektila kalibra 152 milimetra, saopštile su lokalne vlasti.
Pored Majorska na meti se našlo i mesto Družba na koje je ispaljeno osam projektila.
21:51 23.12.2022
Peskov demantuje: Netačno da Putin dobija „iskrivljene“ informacije
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je navode medija da ruski predsednik dobija „iskrivljene“ informacije kada je reč o specijalnoj vojnoj operaciji objasnivši da Vladimir Putin ima više kanala putem kojih komunicira o situaciji na terenu.
„Sve tvrdnje da Putin dobija iskrivljene informacije su netačne. Predsednik, kao i ranije, ima više kanala odakle dobija informaciju“, istakao je Peskov.
Prethodno je list „Volstrit džurnal“, pozivajući se na neimenovane izvore, saopštio da Putin, navodno, svako jutro dobija pismeni brifing o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, ali da se informacija veoma pažljivo plasira kao i da se ističu uglavnom uspesi ruske vojske, dok se neuspesi umanjuju. Takođe, list navodi da te brifinge na Putinov sto svakog jutra dostavlja Federalna služba bezbednosti (FSB) koja „preuređuje“ izveštaje za stručnjake Saveta bezbednosti, koji potom prosleđuju sekretaru SB.
21:50 23.12.2022
19:49 23.12.2022
NATO: Rusija želi da zamrzne konflikt u Ukrajini
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg optužio je Rusiju da namerava da zamrzne konflikt u Ukrajini kako bi se pripremila za novu ofanzivu.
On je u autorskom članku za „Fajnenšl tajms“ istakao da na taj način Rusija namerava da se pregrupiše, naoruža i da se pripremi za novi napad.
Takođe je optužio Moskvu i da je nezainteresovana da reši konflikt i istakao da će Alijansa nastaviti da podržava kijevski režim.
19:46 23.12.2022
Novo granatiranje: Centar Donjecka bez struje
Ukrajinske snage ispalile su 15 projektila iz višecevnih raketnih lansera na Kijevsku četvrt Donjecka, saopštile su lokalne vlasti.
Napad je izveden u 20.40 po lokalnom vremenu.
Ubrzo nakon toga saopšteno je da je centar Donjecka ostao bez struje, verovatno kao posledica granatiranja ukrajinskih snaga.
Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama.
15:35 23.12.2022
14:20 23.12.2022
Snimateljska ekipa „RT Arabik“ našla se pod vatrom na periferiji Donjecka, novinari nisu povređeni, ali je ranjeno nekoliko osoba koje su se nalazile u blizini, saopštio je „RT“ na svom Telegram kanalu.
U saopštenju se dodaje da je ekipa sada na bezbednom.
12:48 23.12.2022
Kijev prebacuje zapadne plaćenike na deo fronta na području Lisičanska, jer su vojnici Oružanih snaga Ukrajine pobegli sa tih položaja, saopštio je komandant bataljona Drugog vojnog korpusa Narodne milicije LNR pod nadimkom „Čečen“.
Prema njegovim rečima, pripadnici ukrajinske vojske ne mogu da izdrže pritisak, te da na to područje dolaze plaćenici iz zemalja članica NATO i ukrajinski nacisti, nacistički bataljoni.
On je istakao da je situacija u delu fronta kod Lisičanska „konstantno napeta“, ali da to ne sprečava ofanzivu ruske vojske.
12:19 23.12.2022
Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u većini oblasti u Ukrajini.
Pored Nikolajevske i dela Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva, uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je i u Kijevskoj, Čerkaskoj, Poltavskoj, Nikolajevskoj, Harkovskoj, Černigovskoj, Dnjepropetrovskoj, Odeskoj, kao i u delu Zaporoške oblasti.
11:18 23.12.2022
Granatiranje Zaporoške nuklearke je praktično prestalo, situacija je u potpunosti pod kontrolom, izjavio je vršilac dužnosti gubernatora te oblasti Evgenije Balicki.
11:02 23.12.2022
Eksplozija automobila u centru Melitopolja predstavlja teroristički akt, izjavio je predsednik pokreta „Zajedno sa Rusijom“ i član glavnog administrativnog odbora Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.
„Došlo je do eksplozije automobila. To je, nesumnjivo, teroristički akt iza koga stoje vojnici kijevskog režima“, smatra Rogov.
U eksploziji automobila na parkingu ispred parka „Gorki“ u centru Melitopolja povređene su dve osobe, a nema informacija o poginulima.
09:22 23.12.2022
07:46 23.12.2022
Poseta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Vašingtonu signalizira da Kijev ne postiže uspehe u sukobu sa Rusijom, ocenio je analitičar agencije Blumberg Hel Brends.

„Zelenski ne bi došao u Vašington da je sve kako treba“, ocenio je on i naveo da je u Beloj kući sve veći zamor zbog finansiranja Kijeva, a da su skeptični stavovi republikanaca koji su osvojili većinu u Predstavničkom domu Kongresa povod za zabrinutost Ukrajine.

07:41 23.12.2022
Američki državni sekretar Entoni Blinken i kineski ministar spoljnih poslova Van Ji razgovarali su telefonom, a američki zvaničnik je, između ostalog, izrazio zabrinutost zbog rata u Ukrajini i opasnosti koji on predstavlja za bezbednost u svetu i ekonomsku stabilnost.
07:39 23.12.2022
Zgrada ambasade Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
RUSIJA
Rusija: Pokušaji da se podrije naš tehnološki razvoj osuđeni na neuspeh
07:37 23.12.2022
Vazdušna opasnost proglašena je jutros u Nikolajevskoj oblasti Ukrajine i delu Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva.
Podsetimo, udari ruskih snaga na ukrajinsku infrastrukturu počeli su 10. oktobra, dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most iza kojeg, kako navode ruske vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe.
07:34 23.12.2022
Troje civila je poginulo, a četvoro je ranjeno u protekla 24 sata na teritoriji DNR usled granatiranja ukrajinskih snaga.
07:33 23.12.2022
Oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko izjavio je da komanda ukrajinskih snaga prebacuje snage ka Krasnom Limanu i da se jedinice ojačavaju oklopnom inženjerskom tehnikom i samohodnim topovima.
07:29 23.12.2022
Ukrajinske snage nastavljaju da koncentrišu snage u Artjomovsku, a prema obaveštajnim podacima na krovovima kuća u Artjomovsku postavljaju PVO, rekao je oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko.
Prema njegovim rečima, u podrumima se formiraju privremene bolnice a dovoze se i hrana i municija.
Artjomovsk (Bahmut, kako ga zovu Ukrajinci) je grad koji se nalazi severno od Gorlovke na teritoriji DNR koja je pod kontrolom Kijeva. Važno je transportno čvorište za snabdevanje ukrajinskih snaga u Donbasu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala