- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija: Vašington i Zelenski ne žele mir

© AP Photo / Patrick SemanskyVladimir Zelenski i Džozef Bajden
Vladimir Zelenski i Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
Pratite nas
Poseta Vladimira Zelenskog Sjedinjenim Američkim Državama pokazala je da ni on ni američke vlasti ne žele mir, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

„Holivudski izrežirani odlazak lidera ukrajinskog režima u Vašington konačno je potvrdio da su izjave američke administracije da nemaju nameru da ulaze u sukob sa Rusijom – samo prazne reči. Poseta Zelenskog SAD i razgovori u Vašingtonu pokazali su da ni administracija (predsednika američkog predsednika Džozefa Bajdena) ni Zelenski nisu spremni za mir“, navodi se u saopštenju Antonova.

Prema njegovim rečima, Kijev i SAD usmereni su na sukob, pogibiju vojnika i dalje vezivanje ukrajinskog režima za potrebe Vašingtona.
On je poručio da su navodi u američkim medijima da Rusija ne ispoljava zainteresovanost za postizanje mira – laž i dodao da je stav Moskve više puta ponovio ruski predsednik.
Antonov je naglasio da se na potpunu pobedu nad Rusima bacaju ogromni resursi, oružje, obaveštajne sposobnosti.

„U prvi plan se stavlja manijakalna ideja o ‘pobedi nad Rusima na bojnom polju’. Neki zakonodavci tvrde da se Rusija može osvojiti za tri dana“, podvukao je on.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski doputovao je juče u posetu SAD. ON se u Beloj kući sastao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom. Američki lider je na sastanku izjavio da će Vašington nastaviti da isporučuje vojnu pomoć Kijevu, između ostalog i sisteme za protivvazduhoplovnu odbranu.
Ranije je Pentagon objavio da je odobren novi paket američke vojne pomoći Ukrajini, vredan 1,85 milijardi dolara, koji obuhvata jednu bateriju protivvazdušnih raketnih sistema „patriot“, rakete „harm“, municiju za višecevne bacače raketa „hajmars“ i drugo naoružanje. Kako je izjavio državni sekretar SAD Entoni Blinken, uključujući i ovaj paket vojne pomoći, SAD su ukupno dale 21,9 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini.
Kapitol hil u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
SVET
Zelenski u Vašingtonu; Kremlj: Bez bitnije promene, ništa neće biti konstruktivnije
Raketni sistem „patriot“ u Japanu  - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
SVET
Misija „Patriot“: Hoće li Zelenski dobiti u Beloj kući sistem koji bi izazvao nepredvidive posledice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala