- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Rosnjeft“ otkrio veliko nalazište nafte i gasa u Jakutiji

© Fotolia / Tarasov_vlNaftna bušotina
Naftna bušotina - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
Pratite nas
Kompanija „Rosnjeft“ je otvorila novo nalazište nafte i gasnih kondenzata u Jakutiji sa rezervama koje iznose više od 9,5 milijardi kubnih metara gasa i više od 1,5 miliona tona nafte, saopštila je kompanija.
„Kompanija ‘Tas Jurjah Neftegazodobiča’, koja je deo ruske državne naftne kompanije 'Rosnjeft’, otvorila je novo nalazište gasnih kondenzata na teritoriji Republike Saha (Jakutija). Prema bilansu stanja Državne komisije za rezerve isporučeno je preko 9,5 milijardi kubnih metara gasa i više od 1,5 miliona tona nafte“, navodi se u saopštenju.
Nalazište je dobilo naziv Kubalahsko. Nalazi se pored Srednjebotuobinskog nalazišta, koje takođe pripada kompaniji „Tas Jurjah Neftegazodobiča“. Navodi se da će korišćenje infrastrukture povećati efikasnost rezervi u novom nalazištu.
„Rezultati istraživanja bušotine 1P Kubalahska su omogućili da se ne samo otvori novo nalazište, nego da se i odrede dalji obimi geoloških istraživanja u ovom regionu. Plan je da se istraže četiri bušitine“, piše u saopštenju.
Kompaniji „Tas Jurjah Neftegazodobiča“ vrši istraživanja na jedanaest licenciranih lokacija koje se nalaze na teritoriji Jakutije.
Ruska bušilica nafte na Arktiku - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
RUSIJA
Poljski „Orlen“ neće produžavati ugovor s „Rosnjeftom“ o isporuci nafte 2023.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala