- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko naložio proveru snaga za hitno reagovanje zbog moguće agresije na zemlju

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na beloruskoo-ruskim vojnim vežbama "Saveznička odlučnost 2022"
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na beloruskoo-ruskim vojnim vežbama Saveznička odlučnost 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
Pratite nas
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da se ne može isključiti da protiv republike može biti pokrenuta agresija. On je dodao da je zbog toga ranije odlučio da izvrši proveru snaga za hitno reagovanje.

„Ne možemo da isključimo da protiv naše zemlje može biti pokrenuta agresija. U krajnjem slučaju, ovakvu spremnost vidimo kod naših suseda. Znamo ko podbada te susede da stvaraju napetost na našim granicama“, rekao je Lukašenko u Minsku na sastanku sa bezbednjacima, a prenosi „Belta“.

On je podsetio da je u vezi sa tim prethodno odlučio da se izvrši provera snaga za hitno reagovanje.
„U našoj vojsci postoje snage za takozvano trenutno reagovanje. Ako se odjednom nešto neočekivano desi, te snage se alarmiraju na određeno vreme i upućuju na lokaciju gde postoji sukob. Doneo sam odluku da se sprovede provera ovih snaga za hitno reagovanje“, objasnio je Lukašenko.
Prethodno je predsednik Belorusije Lukašenko izjavio da će Minsk uspeti da obuzda potencijalnog protivnika u slučaju upotrebe vojne sile protiv Republike. On je dodao da beloruske bezbednosne strukture beleže porast provokacija kod granica sa Ukrajinom.
Vojna vežba Slovensko bratstvo 2016 - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
RUSIJA
Šojgu: Dejstva NATO-a ugrožavaju Belorusiju, ali mi imamo zajednički sistem odbrane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala