Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Kosovo je srpsko“ odjekivalo u Pragu: Skup podrške Srbiji i Srbima /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupio Bohumil EichlerSkup podrške Srbiji i Srbima na KiM organizovan u Pragu
Skup podrške Srbiji i Srbima na KiM organizovan u Pragu - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
Pratite nas
Skup podrške potezima i zahtevima Republike Srbije u vezi sa trenutnom krizom na Kosovu i Metohiji održan je sinoć ispred ambasade Srbije u Pragu. Kosovo je srpsko, poručili su govornici.
Okupljenima su se obratili Vaclav Dvoržak, predsednik Češkog udruženja prijatelja kosovskih Srba, režiser filma „Oteto Kosovo“ i Jaroslav Foldina, poslanik u Češkom parlamentu i predsednik međuparlamentarne saradnje sa Srbijom.
Oni su istakli da žele da podrže politiku Republike Srbije, odnosno njeno nastojanje da pregovorima rešava trenutnu napetu situaciju u južnoj srpskoj pokrajini.
„Pozivamo sve učesnike u pregovorima i sve međunarodne faktore na poštovanje rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija i poštovanje odredbi Briselskog sporazuma. Pozivamo na mir i mirno rešavanje sporova na Kosovu i Metohiji“, naglasili su.
Okupljenima su se obratili i Jirži Kobza, poslanik parlamenta Češke Republike i član odbora za inostrane poslove Milutin Ilić, savetnik u poslaničkoj kancelariji parlamenta.
Podršku Srbiji u mirnom rešavanju trenutne krize i poštovanje rezolucije 1244 dao je i Jan Kavan, bivši ministar inostranih poslova Češke i nekadašnji generalni sekretar skupštine Ujedinjenih nacija.
Protest Srba u Rudaru - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
SRBIJA
„Kurti, Kosmet nije tvoja prćija, ovo je naša dedovina“: Više hiljada Srba okupljeno u Rudaru /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala