- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U fabrici „Nisana“ u Sankt Peterburgu proizvodiće se automobili „lada“

© Sputnik / Vladimir PesnyaAvtomobil Lada Largus, AvtoVaz
Avtomobil Lada Largus, AvtoVaz - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Pratite nas
Ruska kompanija „AvtoVAZ“ pokrenuće proizvodnju automobila brenda „lada“ u fabrici u Sankt Peterburgu koja je ranije pripadala japanskom proizvođaču automobila „Nisan“, saopštio je predsednik „AvtoVAZ-a“ Maksim Sokolov.

„Sada je još prerano da se sve otkriva, ali mogu da kažem da će ti automobili biti moderni, kvalitetni, sa najvišim bezbednosnim standardima. Proizvodiće se pod brendom 'lada'. Reč je o klasama automobila koje neće biti konkurenti proizvodima iz fabrike 'VAZ'. Pregovori sa našim partnerima su u završnoj fazi i čim budu potpisani memorandumi, odmah ćemo ih predstaviti javnosti“, rekao je on.

Kako je precizirano, „AvtoVAZ“ planira da pokrene proizvodnju u fabrici koncerna „Nisana“ u Sankt Peterburgu u drugoj polovini 2023. godine.
„Iako vodimo pregovore sa mnogim proizvođačima automobila iz regiona Južne Azije, najveći napredak smo postigli sa kineskim proizvođačem“, rekao je Sokolov, istakavši da više kompanija može postati partner.
Fabrika japanske kompanije „Nisan“ u Sankt Peterburgu otvorena 2009. godine. Proizvodni kapacitet fabrike je do 100.000 automobila godišnje. Prošle godine je proizvela 43.000 automobila. Preduzeće je obustavilo rad 14. marta ove godine zbog prekida u isporuci komponenti. Nakon toga je ruski državni naučni centar FGUP „Nami“ kupio svu rusku imovinu japanskog koncerna „Nisan“, uključujući fabriku, proizvodne i naučno-istraživačke kapacitete u Sankt Peterburgu, kao i centar za prodaju i marketing u Moskvi.
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
RUSIJA
Ruski „AvtoVaz“ priprema specijalnu verziju „Lade“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala