- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tektonske promene na Karaburmi – Terzić, Mrkela i Babović rukovode OFK Beogradom

© Foto : ofkbeograd.co.rsOFK Beograd
OFK Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Pratite nas
Srpskoligaš OFK Beograd dobio je ove srede novo klupsko rukovodstvo. Skupština kluba izabrala je za novog predsednika nekadašnjeg funkcionera Momčila Momu Minića, dok su potpredsednici postali Kostadin Terzić, sin generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, kao i Stefan Babović, nekadašnji fudbaler Partizana i plavo-belih sa Karaburme.
Ambicioznom rukovodstvu Romantičara od leta bi, kako saznaje Sputnjik, trebalo da se priključi i Marko Mišković, nekadašnji finansijer Napretka iz Kruševca i sin biznismena Miroslava Miškovića, što znači da postoje ozbiljne ambicije za povratak kluba u društvo najboljih.
Za novog generalnog direktora biće postavljen Stevan Višnjić, koji je do sada privremeno rukovodio klubom, a za sportskog direktora Andrej Mrkela, sin Zvezdinog sportskog direktora Mitra Mrkele, takođe bivšeg igrača Romantičara.
Novi Upravi odbor čine: Irina Popović, Zoran Mitrović, Nenad Đorđević, Miroslav Ivanović, Marko Miljković i Dušan Tomašević.
Pretpostavlja se da će Romantičari na putu povratka u viši rang imati pomoć Crvene zvezde u vidu pozajmljenih igrača.
Nova uprava nasledila je tročlanu privremenu Komisiju koja je rukovodila OFK Beogradom tokom jeseni posle neuspelog imenovanja prethodne uprave na čelu sa Dejanom Vuksanovićem i Dušanom Petkovićem, sinom pokojne legende plavo-belih Ilije Petkovića.
Kako Vuksanović, navodno, biznismen iz Amerike, nije obezbedio sredstva za funkcionisanje kluba, navijači OFK Beograda su pokrenuli akciju za prikupljanje pomoći za opstanak plavo-belih u trenutku kada je klub bio pred gašenjem.
U jesenjem delu takmičenja u Srpskoj ligi Beograd, Romantičari su okončali polusezonu na petom mestu sa 24 boda, što je osam manje od vodeće Zvezdare. U Prvu ligu Srbije (drugoligaško društvo) plasiraće se samo najbolja ekipa iz ovog ranga.
Romantičari su se pre nekoliko dana razišli sa trenerom Nenadom Grozdićem i imenovali nekadašnjeg fudbalera Dražena Dukića za novog šefa stručnog štaba.
Dušan Petković - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
SPORT
„Imam obavezu prema svom Iliji“ – Dušan je zacrtao cilj i vreme je za povratak beogradske „romantike“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala