- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Šta sve možeš kao Đanijev drugar? Turski mesar jurio Argentince po terenu i oskrnavio svetinju

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINANusret Gokdže, tusrski mesar, internet zvezda
Nusret Gokdže, tusrski mesar, internet zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Pratite nas
„Salt Bae“, pravog imena Nusret Gokdže, uslikan je pored Lea Mesija, Anhela Di Marije, Lisandra Martineza i ostalih zvezda Argentine koje su osvojile titulu prvaka sveta u nedelju - iako su mnogi delovali neprijateljski prema čuvenom ugostitelju.
Turski mesar i internet zvezda bio je svuda na terenu tokom proslave svetske titule Argentinaca, a način ja koji su ga pojedinci, poput Mesija, „iskulirali“ postao je viralan na internetu.
Gokdže je poznat pod pseudonimom otkako se 2017. pojavio video na kome u jednom od svojih prvih restorana soli biftek u specifičnom položaju, niz ruku.
Njegovo prisustvo na terenu tokom proslave prve titule Argentinaca posle 36 godina naišlo je na salve kritika na društvenim mrežama - a čini se da su posebno nezadovoljni bili baš igrači koji su se pitali otkud ovaj ovde.
Lionel Mesi je uslikan dok je bežao od Turčina, a ovaj ga vukao za rukav da se slikaju, dok je Lisandro Martinez izgledao neoduševljeno kada je ugledao mesara pored sebe.
Video kompilacija na Tviteru na kojoj se vidi Gokdže na proslavi Argentinaca dostigla je 14 miliona pregleda otkako je okačena u ponedeljak popodne. Turčin je pozirao pred fotografima na terenu držeći trofej - što je protivno pravilima FIFA.
Ali „Salt Bae“ je samo nastavio da izaziva kontroverze na Svetskom prvenstvu. Brazilski fudbaleri su bili kritikovani zbog velike žurke koju su napravili u njegovom restoranu u Dohi posle pobede nad Švajcarskom u grupnoj fazi.
Odnos između Turčina i predsednika FIFA Đanija Infantina datira nekoliko godina unazad, a upoznali su se 2019. godine u restoranu u Dubaiju.
Francuski predsednik Emanuel Makron - još jedan prijatelj Infantina - takođe se našao na terenu kako bi utešio Kilijana Mbapea po završetku finala. I taj gest naišao je na slične kritike, kao i ovaj sa mesarom.
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Katar 2022
Centaršut za Darka Kovačevića – samo na Sputnjiku: Srbija da nauči iz svojih grešaka sa Mundijala
Eva Kajli - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Katar 2022
Optuženi u aferi „Katargejt“ odlučili da „propevaju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala