- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kazahstan: Realizacija trojnog gasnog saveza zavisi od Rusije

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaGasno čvorište u Lavovskoj oblasti u Ukrajini
Gasno čvorište u Lavovskoj oblasti u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Pratite nas
Perspektiva realizacije ideje trojnog gasnog saveza Kazahstana, Rusije i Uzbekistana, usmerena je na koordinaciju transporta ruskog gasa po teritorijama republike i to zavisi od uslova koje će Moskva predložiti Astani i Taškentu, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Kazahstana Almas Ajdarov.

„Ruska strana je predložila formiranje gasnog saveza i za sada nismo dobili nikakve detalje i predloge od ruske strane, niti u kakvom će obliku to biti ostvareno. To je za sada ideja o integraciji nekih procesa trgovine gasom“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, sve će zavisiti od uslova koje će strane predložiti.
„Za sada nema reči o formiranju posebnih struktura, organizacija ili međudržavnih saveza na temu gasa. To je, za sada, bila samo ideja za regulisanje isporuka i cena gasa. Deficit gasa postoji u svim zemljama, to je i razlog što je ruska strana dala takav predlog“, pojasnio je zamenik ministra inostranih poslova Kazahstana.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da ideja o formiranju trojnog gasnog saveza Rusije, Kazahstana i Uzbekistana treba tek da se formalizuje, ali da su rute za snabdevanje energentima u ovom regionu vrlo realne.
Ruski gas - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
RUSIJA
Tri zemlje koje mogu da potpuno izmene svetsko tržište gasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala