- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Hrvatima stigla lekcija iz Zagreba zbog – „Za dom spremni“: Niste moji ambasadori

© AP Photo / Robert PerryLuka Modrić proslavlja gol Hrvatske protiv Škotske
Luka Modrić proslavlja gol Hrvatske protiv Škotske - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Pratite nas
Hrvati su opet oduševili rezultatom na SP, u Kataru su osvojili treće mesto, nakon što su prethodno u Rusiji 2018. bili drugi. I dok mnogi u Hrvatskoj smatraju da su Modrić i drugovi najbolji ambasadori te zemlje, poznati novinar Aleksandar Stanković, inače autor emisije „Nedeljom u 2“ koja se emituje na HRT, oglasio se postom na društvenoj mreži.
Slavila se u Zagrebu bronza koju su Hrvati doneli iz daleke Dohe, a na ulicama se okupilo oko 100.000 ljudi. Jasno je da slavlje nije moglo da prođe bez „Za dom spremni“.
I u kafiću u Velikoj Gorici koji je u vlasništvu Marcela Brozovića, moglo se čuti isto, s tim što su „Za dom spremni“, pevali fudbaleri Brozović i Dejan Lovren, što se moglo videti na društvenim mrežama u videu koji je išao uživo.
Sve to nateralo je hrvatskog novinara Aleksandra Stankovića da se oglasi, takođe na društvenim mrežama, jednim podužim postom.
„Pre pet godina Luka Modrić je kratkim pamćenjem štitio Zdravka Mamića na sudu. O tome sam radio emisiju s Joškom Jeličićem koji je zaključio da Modrić nije dorastao suđenju, a ja sam zaključio kako bi nas 90 odsto učinilo isto i zapitao se ko nam je kriv što verujemo da su fudbaleri naši najbolji ambasadori. U međuvremenu su fudbaleri službeno postali naši najbolji ambasadori, a ja i dalje mislim isto. Hrvatska fudbalska reprezentacija je dvadesetak mladića koji odlično rade svoj posao. Uz časne izuzetke fini momci, selektor simpatična osoba, Luka Modrić vredan čovek, međutim on nije moji najbolji ambasador. I sada sleedi pitanje „a čiji si ti ambasador tako pametan?“ Ničiji! Ja u startu nemam kvalifikacije za tu čast jer imam dobro pamćenje i jer redovno plaćam porez. Dakle, ja sam sam svoj ambasador. Da pojasnim: Nisam fudbalski navijač i ne padam u euforiju kada igra Dinamo, ili reprezentacija. Više sam se radovao uspesima Mirka Filipovića, Željka Mavrovića, Ivaniševića, nekada Beneša i Parlova nego fudbalske reprezentacije. Eto, takav sam, više volim druge sportove. Ne preplavi me osećaj ponosa, ili išta slično kada u Alžiru pomenu Modrića, Šukera ,Tita ili Teslu. Tesla je bio genije, ali mene tu nije bilo nigde. To što govorimo isti jezik i što smo rođeni relativno blizu nije dovoljno da sebe prepoznajem u Tesli. Ili da okrenemo stvari ovako: mogu se prepoznati i biti ponosan na sve izvrsne ljude ovog sveeta od Njutna do Tesle, od Harmsa do Slamniga, od Saše Petrovića do Anga Lija, ali nekako mi se čini da je to i za egomanijaka poput mene previše. I da, i dalje mislim da fudbaleri nisu moji najboljii ambasadori već su najbolji ambasadori sami sebe. Ne trebaju mi ambasadori koji se opuštaju uz 'Za dom spremni'“, navodi se između ostalog u postu koji je na društvenoj mreži objavio hrvatski novinar.
Hrvatska je osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru, nakon što je u borbi za bronzu bila uspešnija od Maroka rezultatom 2:1.
Navijači Maroka - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Katar 2022
Maroko je slavio sa svojim šampionima – deset hiljada ljudi na ulici
Argentina, proslava titule šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Katar 2022
Prva žrtva argentinske proslave titule – poginuo mladić koji je pao s krova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala