- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Prva žrtva argentinske proslave titule – poginuo mladić koji je pao s krova

© AFP 2023 / TOMAS CUESTAArgentina, proslava titule šampiona
Argentina, proslava titule šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Pratite nas
Neimenovani 24-godišnji navijač Argentine preminuo je u bolnici „Fernandez“, nakon što je dopremljen u ozbiljnom stanju. Identitet nije potvrđen, samo da je nastradao tako što je pao sa krova tokom proslave titule svetskog šampiona.
Nesrećni slučaj desio se u nedelju posle trijumfa Argentine nad Francuskom u finalu Mundijala u Kataru.
Mladić je u bolnicu dopremljen u izbiljnom stanju sa povredom glave koja je uslovila kasniju smrt. Ministarstvo zdravlja je potvrdilo da je momak pao sa velike visine tokom prolsave u Buenos Ajresu.
Policijski službenici su ustanovili da se momak onesvestio na trećem spratu parkinga, nakon što je skakao po platformi koja je pukla od tereta.
Nesrećan slučaj je zabeležen i ove večeri na proslavi titule u prestonici Argentine kada je jedan navijač pao sa pasarele pravo na beton jer je „promašio“ autobus sa igračima reprezentacije koji je prolazio.
Povreda je bilo i u drugim gradovima Argentine.
U Gonzalez Katanu, trojica navijača su pala sa visine u masu, a jedan je povredio četvoricu navijača i zaradio frakturu lobanje.
U Mar del Plati, odlomio se komad mermernog spomenika i pogodio u glavu petogodišnje dete. Mališan je trenutno u komi i na intenzivnoj nezi.
U istom gradu zabeležni su i sukobi među navijačima u kojima je bilo ubadanja nožem. Jedan navijač je završio u bolnici u ozbiljnom stanju.
Argentina, proslava titule šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Katar 2022
Ovo se ne pamti: Argentinci helkopterima evakuisali igrače na proslavi titule
Argentina, doček svetskih šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
MULTIMEDIJA
Ludnica u Buenos Ajresu – više od pet miliona Argentinaca dočekalo svetske šampione
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala