- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden na sastanku sa Zelenskim: Rusija koristi zimu kao oružje

© AP Photo / Patrick SemanskyVladimir Zelenski i Džozef Bajden
Vladimir Zelenski i Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Pratite nas
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država je na sastanku sa Vladimirom Zelenskim u Beloj kući izjavio, da će Vašington nastaviti da isporučuje vojnu pomoć Kijevu, između ostalog i sisteme za protivvazduhoplovnu odbranu.

„Nameravamo da nastavimo sa jačanjem mogućnosti Ukrajine u sferi samoodbrane, između ostalog, i isporukama PVO sistema. To je razlog zašto nameravamo da Ukrajini isporučujemo baterije protivvazdušnih sistema ‘Patriot’, kao i da obezbedimo obuku ukrajinskih vojnika kako bi mogli pravilno da ih koriste“, rekao je Bajden.

On je izneo tvrdnju da ruski lider Vladimir Putin, navodno, pokušava da "koristi zimu kao oružje".
"Napadi na nevine Ukrajince imaju za cilj samo da izazovu strah… On pokušava da iskoristi zimu kao oružje", rekao je američki predsednik
On je dodao, da Vašington namerava da i dalje uvodi sankcije protiv Rusije zbog sprovođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini. Osim toga, Bajden je naveo, da SAD podržavaju težnju Kijeva ka pravednom miru, ne precizirajući šta se tačno pod tim podrazumeva.

Ranije je Pentagon objavio da je odobren novi paket američke vojne pomoći Ukrajini, vredan 1,85 milijardi dolara, koji obuhvata jednu bateriju protivvazdušnih raketnih sistema „patriot“, rakete „harm“, municiju za višecevne bacače raketa „hajmars“ i drugo naoružanje. Kako je izjavio državni sekretar SAD Entoni Blinken, uključujući i ovaj paket vojne pomoći, SAD su ukupno dale 21,9 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini.
Pentagon  - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
SVET
„Patriot“ i rakete za „hajmars“: Pentagon otkrio detalje novog paketa vojne pomoći za Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala