- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Margarita Simonjan dobila veliko državno priznanje od Putina

© POOL / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica „Rusija sevodnja“ i RT Margarita Simonjan
Glavna urednica „Rusija sevodnja“ i RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin uručio je u Kremlju državne nagrade, a među nagrađenima su, između ostalih, glavna urednica „Rusija sevodnja“ i RT Margarita Simonjan, vršioci dužnosti lidera novih subjekata Rusije Denis Pušilin, Leonid Pasečnik, Evgenije Balicki i Vladimir Saljdo.
Simonjan je nagrađena Ordenom časti.
Navodi se da joj je nagrada uručena „za veliki doprinos realizaciji državne informacione politike, aktivno učešće u pripremi i održavanju društveno važnih manifestacija, zasluge u oblasti zdravstvene zaštite, obrazovanja, razvoj nacionalne kulture i višegodišnji savestan rad“.
Simonjan je istakla da mnogo godina radi pod Putinovim rukovodstvom i da je uvek htela da mu zahvali za to što „uništava ljudoždere“.
„Pre 20 godina niste dali da se otcepi naš Kavkaz, niste dozvolili da se razbukta krvavi međunacionalni pokolj, koji se gotovo rasplamsao. Činilo se da bi se samo još malo i proširio na celu zemlju, ne samo na Čečeniju i Dagestan. Hvala što 2008. godine niste dozvolili umno poremećenom ljudožderu da proguta Abhaziju i Osetiju. Hvala što ste nedavno prekinuli borbe u Karabahu. I, sada, govoreći o događajima u Donjecku, hvala što uz bol i krv čupate iz krvavih čeljusti ovih ljudoždera naše ljude, što ste se odlučili na to. A mi ćemo vam u tome pomagati i uništavaćemo ljudoždere onoliko, koliko to od nas budete tražili. Služim Rusiji“, rekla je Simonjan u govoru nakon uručenja nagrade.
Ordenom najvišeg stepena „Za zasluge prema Otadžbini“, između ostalih, odlikovani su privremeno vršilac dužnosti lidera Luganske Narodne Republike i Donjecke Narodne Republike Leonid Pasečnik i Denis Pušilin.
Privremeni vršioci dužnosti gubernatora Zaporoške i Hersonske oblasti Evgenije Balicki i Vladimir Saljdo dobili su orden „Za zasluge prema Otadžbini“ trećeg stepena.
© Sputnik / Valeriй Šarifulin / Uđi u bazu fotografijaLider Zaporoške oblasti Evgenije Balicki, lider LNR Leonid Pasečnik, šef DNR Denis Pušilin i gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saldo na dodeli ordenja u Kremlju
Lider Zaporoške oblasti Evgenije Balicki, lider LNR Leonid Pasečnik, šef DNR Denis Pušilin i gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saldo na dodeli ordenja u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Lider Zaporoške oblasti Evgenije Balicki, lider LNR Leonid Pasečnik, šef DNR Denis Pušilin i gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saldo na dodeli ordenja u Kremlju
Istim ordenom drugog stepena nagrađen je akademik Ruske akademije nauka Genadij Suhih.
Orden „Majka-heroina“ iz ruku predsednika Putina dobiće Olga Degtjarenko iz Jamalo-Neneckog autonomnog okruga, Tatjana Salikova iz Moskovske oblasti i Irina Skripko iz Sankt Peterburga.
Ordenom za hrabrost odlikovan je narednik snaga Nacionalne garde Lav Makejev.
Prethodno, Putin je u avgustu potpisao ukaz o uspostavljanju zvanja „Majka-heroina“ koje se dodeljuje majkama-državljankama Rusije koje su rodile i odgojile desetoro i više dece.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Putin: Učesnici specijalne operacije u Ukrajini daju izuzetan primer hrabrosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala