- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Putin: Učesnici specijalne operacije u Ukrajini daju izuzetan primer hrabrosti

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se država više puta suočavala sa iskušenjima i branila svoj suverenitet a da je danas pred istim izazovom.
„Naša zemlja se više puta suočavala sa iskušenjima, branila svoj suverenitet. Danas je pred Rusijom isti izazov. I na frontu, u sklopu specijalne vojne operacije, vojnici, oficiri, dobrovoljci daju izuzetan primer hrabrosti i samopožrtvovanja“, naveo je Putin.
Rusija se divi čvrstini i odvažnosti ljudi koji brane državu i ispunjavaju svoj dug u toku specijalne operacije, rekao je Putin na ceremoniji uručenja državnih nagrada u Kremlju.
Kako je rekao, Rusija uvek preovladava poteškoće na svom putu, bez toga nema razvoja, ali današnji problemi su posebno teški i u njihovom rešavanju ruski vojnici su najisturenijoj liniji.
Prema njegovim rečima, svako ko se sada nalazi u zoni specijalne operacije je heroj.
„Iskreno smatram da su oni svi heroji, svi oni koji su na tom teškom, odgovornom i opasnom poslu. Verujem da velika većina građana naše zemlje misli tome, ja o tome stalno mislim i naravno želimo ih uspeh “, rekao je on.

Šef LNR: Hvala Rusiji na pomoći

Putin je na ceremoniji uručenja državnih priznanja odlikovao vršioca dužnosti šefa LNR Leonida Pasečnika Ordenom zasluga za otadžbinu 1. stepena za izuzetne zasluge za zaštitu prava i sloboda civilnog stanovništva od agresije ukrajinskih neonacista.
Pasečnik je zahvalio ruskom predsedniku i svim stanovnicima Rusije na pomoći republici bez koje bi bilo „nemoguće opstati“.
„Zajedno smo, cela republika je 2014. godine odlučila da se ne složi sa politikom nacionalističke Ukrajine, odlučili smo da branimo svoju zemlju, odlučili smo da branimo svoju istoriju, odlučili smo da odbranimo svoju mogućnost da ostanemo braća sa narodom Rusije“, rekao je Pasečnik nakon primanja ordena.
On je dodao da svoj orden smatra nagradom za svakog stanovnika LNR.
„Ogromno hvala Vama lično, celom ruskom narodu, svim stanovnicima Rusije na pomoći, bez koje, naravno, ne bismo postojali kao republika i bilo bi nam gotovo nemoguće da preživimo. Želim da vas uverim da vas nećemo izneveriti“, zaključio je Pasečnik.

Pušilin: Ponosan sam što vodim region sa tako čvrstim ljudima

Putin je Ordenom zasluga za otadžbinu 1. stepena za izuzetne zasluge za zaštitu prava i sloboda civilnog stanovništva od agresije ukrajinskih neonacista nagradio i v.d. šefa DNR Denisa Pušilina.
Pušilin je nakon dobijanja ordena izjavio da ponosan što vodi region sa čvrstim ljudima koji su preživeli teških osam godina.
On je takođe zahvalio predsedniku za ovu nagradu.
„Ovo je nagrada za svakog stanovnika Donjecke Narodne Republike – lekara, učitelja, vojnika, pripadnika Ministarstva za vanredne situacije, komunalnih preduzeća, svih onih koji su tokom ovih osam godina ostali svoji, ostali su verni sebi“, istakao je Pušilin.
On je dodao da je za osam godina bilo teških trenutaka kada su se čule razne izjave, pa i izrugivanja tipa „da nas ne čekaju“ – i od svojih i od tuđih.
„Ponosan sam, čast mi je da vodim region sa ovako čvrstim ljudima. I sada nije lako, ali sada nismo sami, prema tome izvršićemo sve zadatke. Pobedićemo zajedno sa Rusijom“, zaključio je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala