- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Rosteh“: Rusija prestigla Ukrajinu na frontu po dronovima za taktičko izviđanje

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Harkovskoj oblasti
Ruska vojska u Harkovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Pratite nas
„Rosteh“ je povećao isporuke nekih vrsta naoružanja u zonu specijalne vojne operacije više desetina puta, saopštio je prvi zamenik generalnog direktora državne korporacije Vladimir Artjakov.
„Što se tiče toga što se trenutno koristi na liniji fronta u okviru specijalne vojne operacije, mi regularno snabdevamo našeg kupca (Ministarstvo odbrane). Proizvodnja nekih modela uvećana je nekoliko puta, a nekih i više desetina puta“, rekao je Artjakov.
On je precizirao da se radi o raznim vrstama municije, uključujući i za višecevne raketne sisteme, oklopna vozila i visokoprecizne sisteme.
Artjakov je pojasnio da se radi o celoj liniji tenkova –T-90, T-62, T-80.

„Nesumnjivo je da je BMP-3 vozilo koje se trenutno, uglavnom, koristi za podršku pešadiji i u kopnenim operacijama. Artiljerija je glavni element u uzajamnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane. Bezuslovno, raste potražnja i za municijom. U pitanju su ogromne količine. Količina proizvedenih oklopnih vozila i sredstava za uništavanje je značajno porasla“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, Rusija je povećala proizvodnju dronova za taktičko izviđanje i pogledu njihove primene je već prevazišla ukrajinsku vojsku.
Prethodno je, u septembru, iz korporacije za Sputnjik saopšteno da će „Rosteh“ povećati proizvodne kapacitete za proizvodnju vojne tehnike zbog delimične mobilizacije koja je objavljena u Rusiji.
Kako je precizirano, za vreme specijalne vojne operacije u Ukrajini, stručnjaci korporacije tesno sarađuju sa Ministarstvom odbrane Rusije i operativno rešavaju sva pitanja koja se javljaju.
Rosteh - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
„Rosteh“: Pre ili kasnije, Zapad će promeniti odnos prema Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala