- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Rosteh“: Pre ili kasnije, Zapad će promeniti odnos prema Rusiji

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaRosteh
Rosteh - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Pratite nas
Za obnavljanje odnosa sa Zapadom može biti potrebno 20-30 godina, izjavio je za Sputnjik izvršni direktor državne korporacije „Rosteh“ Oleg Jevtušenko.

„Naravno, obnoviće se odnosi i sa Evropom, ovaj proces će trajati dugo, možda i 20 i 30 godina. Ali, odnos Zapada prema Rusiji će se pre ili kasnije promeniti nabolje, u to smo sigurni“, rekao je on.

Jevtušenko je podsetio da već nekoliko godina, a posebno nakon početka specijalne operacije u Ukrajini, korporativni partneri u inostranstvu trpe pritisak i prinudu da odustanu od saradnje, čak i ako im to nije u interesu. Kao rezultat toga, zapadne kompanije su prestale da isporučuju sastavne delove, važne za ruske industrijske proizvode.
Prema rečima izvršnog direktora, trenutno je aktivna supstitucija uvoza. Ima uspeha, ali je važno shvatiti da potpuna tehnička nezavisnost u mnogo čemu u savremenom svetu nije moguća, smatra on.
Direktor je dodao da „Rosteh“nakon svega ne obustavlja međunarodnu saradnju, već nasuprot, intenzivira rad.

„Odvija se ozbiljan zaokret ka Istoku. Imamo dobre, višegodišnje veze sa Indijom i Kinom, te zemlje se nisu okrenule od Rusije, robna razmena sa njima je u velikom porastu“, istakao je Jevtušenko.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Nakon toga, zapadne zemlje su počele da uvode sankcije, praktično svim sektorima ruske privrede.
Prema rečima portparola ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrija Peskova, sankcije Zapada su veoma ozbiljne, ali se Rusija za njih blagovremeno pripremila.
Avion Be-200 koji gasi požar u Turskoj - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
RUSIJA
„Rosteh“ prelazi na poseban režim rada: Povećava se proizvodnja vojne tehnike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala