- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Rosteh“ prelazi na poseban režim rada: Povećava se proizvodnja vojne tehnike

© Press-služba Goskorporacii Rosteh / Uđi u bazu fotografijaAvion Be-200 koji gasi požar u Turskoj
Avion Be-200 koji gasi požar u Turskoj - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Ruska državna korporacija „Rosteh“ povećaće proizvodne kapacitete za proizvodnju vojne tehnike zbog delimične mobilizacije koja je objavljena u Rusiji, saopšteno je iz korporacije za Sputnjik.
Kako navode, „Rosteh“ ima veliku odgovornost – obezbeđivanje Oružanih snaga Rusije savremenim naoružanjem, vojnom i specijalnom tehnikom, a u kontekstu delimične mobilizacije koju je objavio ruski predsednik i mera za povećanje tempa realizacije državne odbrambene narudžbine, ta odgovornost je postala još veća.

„Već danas je u mnogim preduzećima 'Rosteha' uveden poseban režim rada: zaposleni rade prekovremeno, često i vikendom. Nastavićemo da povećavamo naše proizvodne kapacitete kako bismo realizovali zadatke koji su povereni korporaciji. Verujemo da će naš doprinos zajedničkom cilju pomoći Rusiji da izađe kao pobednik“, saopšteno je iz korporacije.

Takođe dodaju da holdinzi i preduzeća, koja su deo državne korporacije „Rosteh“, realizuju do 40 odsto celokupne državne odbrambene narudžbine.
Preduzeća korporacije proizvode vojne avione, helikoptere, oklopnu tehniku, artiljerijske sisteme, visoko precizno oružje, sredstva za elektronsko ratovanje, sisteme za komunikaciju, izviđanje i druga sredstva.
Kako je precizirano, za vreme specijalne vojne operacije u Ukrajini stručnjaci korporacije tesno sarađuju sa Ministarstvom odbrane Rusije i operativno rešavaju sva pitanja koja se javljaju.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ne blefiram! Objavljujemo ceo istorijski govor Vladimira Putina /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala