- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nariškin: Zapad ubrzava istraživanja u oblasti genetičkog oružja

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaDirektor Spoljno-obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin
Direktor Spoljno-obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Pratite nas
Kolektivni Zapad na čelu sa SAD ne namerava dobrovoljno da prizna da je došlo do sloma „svetskog poretka na američki način“, već, naprotiv, intenzivira razradu najnovijih sistema naoružanja i ubrzava istraživanja u oblasti biološkog i genetičkog oružja, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.
Prelazak s liberalno-globalističkog američkog egocentrizma na zaista višepolarni svet više se ne može zaustaviti, napisao je Nariškin u tekstu „Tok istorije je neumoljiv“, koji je objavio ruski časopis „Razvedčik“ (Obaveštajac).
„Ne treba, uostalom, očekivati da će SAD i njihovi saveznici dobrovoljno priznati poraz i započeti ravnopravan, konstruktivan dijalog o budućem svetskom poretku. Naprotiv, očekuje se da će kolektivni Zapad intenzivirati razradu najnovijih sistema naoružanja i istraživanja u sferi proizvodnje biološkog, genetičkog i drugog oružja“, napisao je Nariškin.
Prema njegovim rečima, SAD će nastaviti da destabilizuju situaciju u Kini, a pokušaće i da smene vlast i zemljama kao što su Iran, Venecuela ili Kuba.
„Vašington će i dalje 'ljuljati' unutrašnju političku situaciju u Kini, provociraće rast napetosti u Tajvanskom moreuzu i na Korejskom poluostrvu, težiće ka slabljenju i smeni nepodobnih vlada Kube, Irana i Venecuele, preduzimaće nove pokušaje nasilnog nametanja 'demokratije' u drugim zemljama, istupajući u uobičajenom maniru odlučivanja o sudbinama naroda sveta“, naveo je Nariškin.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
RUSIJA
Patrušev: Ukrajina je mogla da postane platforma za biološko i nuklearno oružje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala