Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kosovska policija o jutrošnjoj eksploziji: Izlozi u severnoj Mitrovici popucali zbog šok-bombe

© AP Photo / Bojan SlavkovicKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Pratite nas
Takozvana Kosovska policija saopštila je povodom incidenta u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojem su rano jutros polomljeni prozori na lokalima u vlasništvu Srba, da je lomljavu izloga izazvala eksplozija šok-bombe, kao i da se sumnja da su napravu bacili pripadnici „organizovanih kriminalnih struktura“.
„Dana 19. 12. 2022, oko 02.20 časova, tokom noći, u severnom delu Mitrovice, tačnije u blizini raskrsnice Tehničke škole prijavljena je eksplozija dezorijentacione bombe (šok-bombe). Usled ove eksplozije prijavljeno je da je polomljeno nekoliko prozora na četiri lokala (objekta), od kojih se u dva ne odvija biznis“, navodi se u saopštenju kosovske policije objavljenom na Fejsbuku*.
Prema prvim informacijama, kako se dodaje, „sumnja se da bi eksplozija mogla biti krivično delo organizovanih kriminalnih struktura i nastavak napora da se podignu tenzije i destabilizuje situacija, u cilju širenja osećaja nesigurnosti i straha“.
Dodaje se da policija sa svojim jedinicama, uključujući i jedinicu za borbu protiv terorizma, preduzima intenzivne radnje u istrazi ovog slučaja kako bi se identifikovali i priveli pravdi počinioci ovih krivičnih dela, preneo je Tanjug.
Član Kriznog štaba Milan Radojević rekao je ranije danas da su vlasnici lokala, na kojima su razbijeni izlozi u Bošnjačkoj mahali u severnoj Mitrovici, pokušali da spreče vandale, koji su na njih bacili topovski udar i pobegli u pravcu južne Mitrovice, dok je policija sve to nemo posmatrala. Radojević je istakao da poslednji potezi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija ne doprinose stabilnosti na severu pokrajine.
Kosovska Mitrovica je jedini multietnički grad na Kosovu i Metohiji i svi smo uložili mnogo truda i energije da sačuvamo tu multietničnost. Međutim, poslednji Kurtijevi postupci i slanje policajaca na sever Kosova ne doprinose stabilnosti, a slučaj koji se desio sinoć je primer za to. Jer policajci, iako su bili na 10 metara od lokala, nisu reagovali, nemo su posmatrali ljude koji su otišli u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice“, rekao je Radojević.
O trenutnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini pogledajte u novoj emisiji „Sveta sa Sputnjikom“ – „Kosovsko iskušenje Evropske unije“
*Aktivnosti „Meta“ (društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke.
Polupani izlozi lokala čiji su vlasnici Srbi u Bošnjačkoj mahali - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
SRBIJA
Polupani izlozi lokala čiji su vlasnici Srbi u Bošnjačkoj mahali, reagovao Beograd /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala