Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Polupani izlozi lokala čiji su vlasnici Srbi u Bošnjačkoj mahali, reagovao Beograd /video/

© Foto : Kosovo onlajn/skrinšotPolupani izlozi lokala čiji su vlasnici Srbi u Bošnjačkoj mahali
Polupani izlozi lokala čiji su vlasnici Srbi u Bošnjačkoj mahali - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Pratite nas
Na bar četiri lokala u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice čiji su vlasnici Srbi tokom protekle noći nepoznati počinioci polupali su izloge.
Jedan od vlasnika lokala rekao je za Kosovo onlajn da ga je komšija Albanac obavestio da su mu polupani prozori na radnji.
Vlasnik je naveo da nije ništa ukradeno, već da je samo slomljeno staklo.
RTS navodi da su odmah pored srpskih i lokali Albanaca, koji su neoštećeni.
Na samo pedesetak metara od mesta gde se to desilo stacionirani su pripadnici kosovske policije koji su nedavno sa juga raspoređeni na sever Kosova i Metohije.
U Severnoj Mitrovici trenutno je mirno, nad gradom kruži helikopter Kfora, a gradskim ulicama patrole Euleksa, navodi Kosovo onlajn.

Kancelarija za KiM: Potvrđene namere Kurtijevog režima

Komentarišući taj incident, kancelarija za KiM saopštila je da su u podmuklom napadu ekstremista, i takoreći pred očima međunarodnog prisustva, na najogoljeniji način potvrđene i namere i prava priroda Kurtijevog režima.
„Sada je jasno sa kojom namerom i razlogom je Kosovska policija s dugim cevima poslata u mešovite srpske sredine na KiM. Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležava se širom sveta u znak sećanja na tragediju koja je otpočela upravo lomljenjem izloga, i ovo je nedvosmislena potvrda da je Kurtijeva ideologija i praksa najogoljeniji fašizam“, navodi se u saopštenju Kancelarije.
Oni dalje navode da je neophodno da UNMIK i KFOR hitno stanu u zaštitu Srba i njihove imovine na Kosovu i Metohiji, jer istorija ne prašta ravnodušnost u ovakvim situacijama.
U saopštenju Kancelarije ističe se da Kurtijevi ekstremisti Srbima ne dozvoljavaju čak ni da u miru proslave Svetog Nikolu i svakoga dana on i njegovi nasilnici u policijskim uniformama udaljavaju nas od mirnog rešenja situacije na severu pokrajine.
„Kurti se očigledno nada da će stvaranjem atmosfere straha i neizvesnosti obeshrabriti Srbe na severu Kosova i Metohije i da će otupeti njihovu rešenost da istraju u pravednoj borbi za svoja prava, ali srpski narod je izdržao i gore zulume i pobeđivao je i veće nasilnike od njega, pa će tako pobediti i ovoga puta“, zaključuje Kancelarija.
Drama iz Velike Hoče koja je obišla svet:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala