- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Stepijeva kontra: Prodavali su krave i ovce i zaslužili da budu prvaci sveta

© AP Photo / Hans PunzDragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Pratite nas
Fantastična utakmica, spektakularno i nezaboravno finale je iza nas. Finale, koje svet sasvim sigurno neće zaboraviti. To su bili golovi svake vrste, praktično nismo znali da li će možda i posle 2:2 i 3:3 tokom produžetka pasti još koji pogodak. Kolo Muani iz mog Ajntrahta mogao je da završi meč bez penala, ali mu je Martinez maestralno odbranio.
Ono što me posebno raduje, je da je Leo Mesi posle osvajanja Kopa Amerike prošle godine, sada postao i svetski prvak.
Kapa dole, majstore!
Igrao je svih sedam utakmica, po 90 i 120 minuta, nije ga selektor Skaloni menja, a Mesi ima 35 godina. Argentinci su bili najbolji na Mundijalu u Kataru i zasluženo nose pehar kući.
© AP Photo / Martin MeissnerLeo Mesi
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Leo Mesi
Ono što mi se posebno svidelo kod Francuza, je izjava Didijea Dešana, koji je objasnio zbog čega je njegov tim izgledao onako strogo defanzivno u prve dve trećine utakmice. Čekali su da se Argentinci, koji igraju presing svuda po terenu, umore, a onda da ih Francuzi kazne.
I, bogami, taktika je uspela.
To su te stvari koje cenim kod trenera. Kada vode utakmicu. Malo ću sada izaći iz okvira finala, ali ću se zadržati na Mundijalu. Savetujem Piksiju da kada se završi Svetsko prvenstvo, a kada nešto prođe nepovoljno, onda se analiziraju sve utakmice sa stručnim štabom, i tek onda se sazove konferencija gde se sve kaže i objasni. Ono što je Dragan Stojković uradio dan po dolasku Orlova u Srbiju, gde je rekao da su svi pružili maksimum, to ne „pije vodu“.
Ja u to ne verujem. Nisu svi pružili maksimum!
Ali, da se vratim na vedrije teme i na jedinstvenog Lea Mesija. Kada neko pred kraj karijere dobije takav pehar, kada ga osvoji, a on je u životu podigao više trofeja od Pelea i Maradone, onda je jasno o kakvom je vanserijskom igraču reč.
Sedam „Zlatnih lopti“, osvojen Mundijal, Kopa Amerika, ma čudo jedno. Odigrao je odlično svih sedam utakmica, bez izmene, sve minute je imao u nogama, nisu ga ni menjali, ni čuvali, to je fantazija.
Neverovatno koliko se videla njegova želja, i koliko su mu drugovi pomogli da postanu svetski prvaci.
Učinili su sve za njega!
Za mene je Mesi fudbalski mnogo bolji od Ronalda, a osvajanjem „Zlatne boginje“ to je dodatno potvrdio. Obojica su golgeteri, ali Argentinac, on je i asistent i golgeter. Gde god uđe, gde god vidi prostor, on je prisutan. Njemu se tada upali u glavi i telu neki kompjuter koji sve predvidi, preračuna i onda prisustvujemo magiji. Ponavljam, ima veći uticaj na igru od bilo kog fudbalera.
Ispraćaj Siniše Mihajlovića - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
SPORT
Suze, muk i ponos – legende i navijači ispratili Mihajlovića na večni počinak: „Adio, Miha!“ /video/
Ne mogu da ne pomenem Kilijana Mbapea, koji je takođe neverovatan. Svi su se čudili kako jedna tako važna i velika utakmica, a njega nigde nema. Nažalost, stalno je vodio borbu sa dvojicom, trojicom koji su ga čuvali. Prođe jednog, drugi ga već čeka dva metra ispred.
Ali, onda se dogodi da u sekundi kada zatvoriš oči, preokrene tok utakmice sa dva gola za 96 sekundi!
© AP Photo / Christophe EnaKilijan Mbape
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Kilijan Mbape
Da je on osvojio svetsku titulu, ne bi mi bilo žao, jer je zaslužio.
I Kolo Muani iz mog Ajntrahta je odličan. Takva brzina. Ti Francuzi imaju strašan tim, da će oni i dalje da budu svetska fudbalska elita.
Moram još jednom za kraj da se vratim na Mesija koji je u svakom smislu obeležio Svetsko prventvo u Kataru. Čitam da se neće oprostiti, da želi još da igra, što je fantastično.
Svakom igraču najteže pada kada treba da se oprosti, a zna da još može da igra. Pogotovo kada je toliko učinio i kada je ostvario najveći san.
Zato je Mesi i promenio odluku i rekao: „E, sada hoću da igram“. I igraće, bez opterećenja jer konačno ima svoju „Zlatnu Boginju“.
Sada može da pokaže još više jer će trener moći da ga čuva i da ga stavlja samo na one velike utakmice, poput osmine finala, četvrtfinala, polufinala...
Svakako dobra stvar za fudbal što se „kralj“ nije oprostio, već će nas i dalje sve uveseljavati, pogotovo Argentince, koji su pokazali da žive za fudbal i ludi su za njim.
Ceremonija dodele pehara na Svetskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Katar 2022
Zemlja fudbalskih Bogova: Maradona ostavio u amanet, Mesi posle dve decenije sklonio Evropu sa trona
Prodavali su krave, ovce, odricali se mnogih stvari samo kako bi kupili kartu i stigli do Katara kako bi bili deo spektakla.
Puno mi je srce što su im reprezentativci Argentine vratili na najbolji mogući način. Gledam to slavlje sinoć, pa jutros, ma to se nigde na svetu ne slavi tako.
Argentina je imala najboljeg igrača i najboljeg golmana, a Martinez je postao reprezentativac tek u 30. godini. Pokazao je da vredi i da i ti igrači koji su malo stariji, nisu za odbacivanje, jer je potrebno vreme da neko sazri i da bude spreman za veliki događaj kao što je Evropsko ili Svetsko prvenstvo.
Drago mi je i što je Mundijal lepo organizovan, bez tuča, incidenata, bilo čega. Kompletna Evropska unija vršila je propagandu protiv Arapa i toga što im je dodeljena organizacija Svetskog prvenstva, ali su oni napravili sve kako treba i teško da će neko to moći da ponovi.
Reprezentacija Argentine u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Katar 2022
Rusija zna šta je pobeda i zato je navijala za Argentinu - stigla čestitka i od Putina
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Katar 2022
Perina slavljenička rabona: Bog i Boginja, upravo venčani!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala