- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Perina slavljenička rabona: Bog i Boginja, upravo venčani!

© AP Photo / Martin MeissnerLeo Mesi
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Pratite nas
Dame i gospodo Bog fudbala Lionel Mesi konačno je poljubio i zagrlio svoju „Zlatnu Boginju“. Ljubav prepuna uspona i padova, konačno je krunisana brakom posle dugih 17 godina. I to na kakav način. U Kataru, na stadionu Lusail pred 88.966 zvanica tradicionalno odevenih u belo i pred brojnim zemljacima i legendama svetskog fudbala.
Da, bilo je to finale Svetskog prvenstva Argentina - Francuska, ali je zapravo to bilo mnogo više od toga. Taj 18. decembar 2022. godine, ostaće upamćen kao dan kada je fudbal i zvanično dobio novog Boga. Ako je neko i imao dilemu ko je najveći – Mesi ili Kristijano Ronaldo, zbog te večite dileme i trke u dvoje u 21. veku, onda od večeras je više definitivno nema...
Za mene, sigurno!
Čak su i poređenja s legendarnim Dijegom Armandom Maradonom sada dobila jedan potpuno drugačiji obris i brojke kažu da je Mesi iznad Maradone, koji ga je u Dohi verovatno posmatrao „s onog sveta“ i pomilovao ga nevidljivom „Božjom rukom“, dok je ljubio i mazio svoju mladu pre stupanja u brak...
Srećom, i Pele je svedok!
© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPele i Maradona
Pele i Maradona - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Pele i Maradona
Daleko od toga da je to bilo jednostavno putovanje. Naprotiv! Ljubav prepuna trzavica, uspona i padova, emocija, suza, pretnji i pominjanja odustajanja. Toliko je toga preturio preko svojih leđa Mesi da bi se izborio na kraju za ono što mu pripada.
Kada je stigao u Barselonu sa samo 12 godina, imao je ozbiljan zdravstveni problem i morao je da prima hormone rasta. Ugovor potpisan na salveti sa slavnim katalonskim klubom u kojem je između ostalog stajalo da će mu Barsa plaćati skupocene injekcije za koje je trebalo izdvojiti najmanje 1.000 dolara mesečno.
Mesi i njegov otac Horhe nisu imali novca, a nakon što je njegov tadašnji klub Njuels Old bojs prekršio obećanje, dogovoren je transfer u Barselonu. Ostalo je istorija.
Borio se omaleni Leo, imao je novca za injekcije koje je neretko i sam sebi davao. Kako je rastao, tako su pred njim padali rivali, rekordi i dolazili trofeji.
Osvojio je apsolutno sve što se osvojiti može, kako na individualnom planu (rekordnih sedam Zlatnih lopti) klupskom, tako na reprezentativnom, ali je Bog žudeo za svojom „Boginjom“.
Zlatna boginja, pehar namenjen pobedniku Svetskog prvenstva u fudbalu - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
SVET
Odlazi cirkus: Hoće li uopšte i biti narednog Mundijala u Americi?
Najbliži venčanju bili su u Brazilu 2014. godine, kada im se na poslednjem stepeniku pred oltarom isprečila nezaobilazna Nemačka.
Na čuveno pitanje – „Ako neko ima nešto protiv, neka kaže, ili neka zauvek ćuti“, javio se Mario Gece, i to „baksuznim golom u 113. minutu“.
Odloženo je venčanje i novo je bilo zakazano za Rusiju 2018. godine. E, ako se dobro sećate, tu je ljubav bila pred pucanjem, veza pred raskidom, a krivac je bila Francuska koja je pokvarila ceremoniju i poslala Mesija i Argentinu na novo pomirenje.

„Sanjam osvajanje Svetskog prvenstva u Rusiji. Ukoliko ne uspemo u tome, povlačenje iz reprezentacije jedino što mi preostaje“.

Lionel Mesi  - Sputnik Srbija
Leo Mesi
Nije uspeo, ali je nije ni ispunio reč već je nastavio da se bori, da sanja, dosanja i uzme ono što mu apsolutno pripada od prvog trenutka kada je prvi put dodirnuo loptu.
Nagoveštaj da veza sazreva i da će priča o Bogu i „Zlatnoj Boginji“ možda i imati „hepiend“ usledio je 2021. godine. Tada je Mesi u dvorištu najvećeg neprijatelja podigao trofej Kopa Amerika, pobedivši Brazil na čuvenoj Marakani u Rio de Žaneiru...
Kakvo momačko veče!
Novo venčanje, posle ljubavnog staža dugog već 17 godina, zakazano je, a kako drugačije nego u nedelju, u Kataru pred 88.966 zvanica odevenih u belo i pred velikim brojem, zemljaka, legendi evropskog i svetskog fudbala.
„Odbrojavam dane. Ima malo nervoze i voleo bih da se već sada igra. Da, ovo će biti sigurno moje poslednje Svetsko prvenstvo. To sam već odlučio. Ima te nervoze i pitanja šta će se desiti, ali odluka je doneta“, poručio je Leo Mesi.
I konačno je sve uspelo. Dva gola, kao dve burme za mladence. Novi fubalski Bog, ogrnut katarskim plaštom, konačno je rekao sudbonosno „DA“ i „Boginja“ se nasmejala i rekla „DA“.
I poljubac – „DA“.
Po slavljeničkom običaju na podijumu sami, prvi ples za mladence. Mendelsonov Svadbeni marš odjekuje pustinjom.
Upravo venčani, Bog i Boginja!
Ceremonija dodele pehara na Svetskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Katar 2022
Da li je Mesi najbolji fudbaler u istoriji?
Argentina – Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Katar 2022
Fudbal ostaje u njegovim nogama
Emilijano Martines - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Katar 2022
Čuvar blaga sa zlatnom rukavicom!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala