- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Andrej o Vimbldonu: Biće katastrofalno!

© Sputnik / Lola Đorđević Andrej Rubljov
 Andrej Rubljov  - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Pratite nas
Ruski i beloruski teniseri doživeli su ove godine veliku nepravdu jer su dobili zabranu da nastupaju na Vimbldonu. Jedan od njih bio je i Andrej Rubljov koji je otkrio da su on i ruske kolege razgovarali sa čelnicima Grend slemova i da će biti prava katastrofa ako im ponovo ne bude dopušteno da igraju na najprestižnijem turniru u godini.
Andrej Rubljov teško je podneo odluku vlasti Velike Britanije i Vimbldona da ruski teniseri ne mogu da igraju na tom turniru, a već je počelo da se polemiše da li će zabrana biti ukinute naredne sezone.
Ruski teniser otkrio je da su on i kolege pregovarali kako sa ATP sistemom tako i organizatorima sva četiri Grend slema. Prema rečima Ruboljova teniseri su izneli nekoliko predloga kako bi moglo da se pronađe kompromisno rešenje.
„Imali smo sastanak sa čelnicima grend slemova i ATP. Stvarno je lepo što je ATP otvoreniji nego ranije u smislu da pomognu svakom. Bili smo vrlo iskreni, dali smo mnogo opcija i kako na mnoge načine može da se pomogne“, rekao je Rubljov.
Ruski as podvukao je da bi odluka Vimbldona da ponovo zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima bila katastrofalna po tenis.

„Ako nas zabrane drugu godinu zaredom, neće biti promena, biće to nešto katastrofalno za tenis. Tako se doliva ulje na vatru u tenisu. I to ne pomaže situaciji. Nudimo pomoć u svakom mogućem pravcu. Želimo da pokažemo da tenis može da bude iznad politike“, zaključio je Rubljov.

Novak Đoković na Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
SPORT
Ukida se još jedna zabrana za Đokovića – srpski as je čekao tri godine!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala