- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukida se još jedna zabrana za Đokovića – srpski as je čekao tri godine!

© AP Photo / Mark J. TerrillNovak Đoković na Indijan Velsu
Novak Đoković na Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
Pratite nas
Organizatori Mastersa u Indijan Velsu više neće tražiti dokaz o vakcinaciji navijača, što znači bi na turniru posle tri godine mogao ponovo da igra i Novak Đoković.
Turnir u Indijan Velsu ove godine našao se na listi takmičenja na kojima Novak Đoković nije mogao da igra zbog odluke da se ne vakciniše.
Međutim, kao što se i očekivalo srpski teniser naredne sezone neće imati problema i moći će da igra na ovom Mastersu jer vakcina više neophodna za navijače.
Pretpostavlja se da će se ukidanja dokazivanja o vakcinaciji odnositi i na igrače jer će mečeve bez problema imati priliku da gledaju nevakcinisani gledaoci.
„Nakon konsultacija sa zdravstvenim i industrijskim stručnjacima, Indijan Vels 2023. godine neće zahtevati dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa za navijače koji prisustvuju događaju. Nastavićemo da pažljivo pratimo situaciju“, piše u saooštenju organizatora turnira.
Poslednje dva izdanja u oktobru 2021. i martu 2022. zahtevala su dokaz o vakcinaciji za sve navijače koji prisustvuju događaju.
Novak nije mogao da uđe u Sjedinjene Američke Države zbog toga što nije bio vakcinisan, a samim tim morao je da propusti turnire u Majamiju i Indijan Velsu, a pored toga još dva Mastersa kao i US Open, dok je početkom godine deportovan iz Australije.
Povratak srpskog tenisera u Indijan Vels čekao se tri godine! Poslednji put Novak je na tom Mastersu igrao 2019. godine kada je ispao u drugom kolu, kao i godinu dana pre toga.
U Indijan Velsu Novak je osvojio čak pet trofeja u karijeri a u periodu od 2014. do 2016. vezao je tri uzastopne titule.
Stefanos Cicipas i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SPORT
Četiri Đokovićeve karakteristike i Cicipasov sud: „Sve je perfektno!“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SPORT
„Ne može sve da osvoji, ali je najbolji na svetu“
Ljudmila Samsonova - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
SPORT
Ruskinja otkrila tajnu uspeha: „Nikad nisam donela bolju odluku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala