- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oglasila se doktorka Siniše Mihajlovića: Najagresivnija bolest sa kojom sam se suočila

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHESiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
Pratite nas
Vest o preranoj smrti Siniše Mihajlovića zavila je u crno pored Srbije i celu Italiju. Jedna od posebno važnih žena koja takođe tuguje zbog odlaska srpskog fudbalera je Frančeska Bonifaci, Sinišina doktorka, koja je istakla da je bolest slavnog Srbina najagresivnija sa kojom se susrela.
Kada se porodica Siniše Mihajlovića oglasila povodom njegove smrti, posebno su se zahvalili Frančeski Bonifaci koja je kao doktorka uradila sve što je u njenoj moći da produži život proslavljenog srpskog fubalera.
Dva puta je uspela, ali i treći put je leukemija uzela maha, a Frančeska je takođe teško podnela vest i otkrila da je Mihajlovićeva bolest bila izuzetna strašna i da se ona sa takvim oblikom ranije nije susrela.
„Za mene je od prvog do poslednjeg dana on bio predivna osoba, vrlo jaka. Ukazao mi je svo moguće poverenje, no ova opaka bolest bila je najagresivnija sa kojom sam se do sada ikada suočila. Dao nam je fudbalsku i životnu lekciju u svakom smislu, hrabrio je on mene, hrabrila sam ja njega. Jako je voleo život i sve je radio da nastavi da živi. Bio je spreman da izdrži sav bol i svu moguću patnju. Nije želeo da ostavi svoju porodicu. Obožavao je fudbal, to je bio njegov svet, ali porodica je bila njegov kiseonik“, rekla je potrešena italijanska doktorka.
Bonifaci je istakla da je cela Italija volela Mihajlovića i da se o njemu govori sa mnogo ljudkse topline.
„Svi su ga voleli uprkos tome što je bio lik sa snažnom, ponekad grubom ličnošću. Međutim, nikada se ni sa kim nije svađao i svi su ga voleli. Ovde svi s ljubavlju pričaju o tome. Mnogo je ljudske topline, napustila nas je osoba sposobna za veliku empatiju“, dodala je Bonifaci.
Prema rečima italijanske doktorke Siniša je dobio jednu od najefikasniji terapija odnosno transplataciju koštane sreži i do pre nešto više od nedelju dana zdravstveno stanje slavnog srpskog fudbalera je bilo stabilno.
Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini života. Borio se sa leukemijom od 2019. godine.
Zoran Gajić - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
SPORT
Na Marakani otvorena knjiga žalosti za Sinišu: Upisali se ministar Gajić, Dujković, Mijailović...
Siniša Mihajlović – trener Bolonje - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
SPORT
Supruga Balaševića objavila pismo koje je Đole poslao Siniši: „Idemo dalje, rumeni dečače“
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
SPORT
Hrvatski političar se oprostio od Mihe: Rat nas privremeno razdvojio, ali prijateljstvo ostaje zauvek
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala