- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Centaršut za Darka Kovačevića: Mesi je zaslužio „Zlatnu boginju“

© Foto : Fudbalski savez SrbijeDarko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
Pratite nas
Tokom Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru specijalni saradnik Sputnjik sporta biće Darko Kovačević, legendarni srpski fudbaler i učesnik Mundijala u Francuskoj 1998. godine, kroz rubriku „Centaršut za Darka Kovačevića“.
Sputnjik će kroz pet pitanja centrirati legendarnom golgeteru, a onda će uslediti njegova realizacija.
U subotu od 16 časova biće odigrana utakmica za treće mesto, dok je spektakl zakazan za nedelju, a meč između Argentine i Francuske počeće minutom ćutanja u znak sećanja na legendarnog srpskog fudbalera i trenera Sinišu Mihajlovića, koji je preminuo u 54. godini od leukemije.
Hrvati imaju šansu da budu bronzani, ili mislite da će Maroko kreirati još jedno iznenađenje?
– Dajem prednost Maroku. Kvalitet, onaj tehnički je na strani Hrvata. Vezni red je fenomenalan, ali mislim da su se izduvali i emotivno ispraznili posle Argentine. Maroko je i dalje željan i gladan uspeha da osvoji tu bronzu i da budu treći, da ispišu istoriju svoje zemlje.
© AP Photo / Thanassis StavrakisFrancuska - Maroko
Francuska - Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
Francuska - Maroko
Uspešno ste prognozirali finaliste, usuđujete li se da Argentini ili Francuskoj date prednost u finalu?
– Uf, ne bih se usudio. Biće izuzetno težak meč. Ipak, to je finale, ulog je veliki. Možda neće biti dopadljivo za oko zbog pritiska, a to su veliki i iskusni igrači. Argentina igra taktički izuzetno dobro. Odlično stoje na terenu, u polju. Jaki su, pravi južnoamerikanci, onako 'prljavi', hoće da udare. Blagu prednost dajem Argentini.
Za koga ćete navijati u septaklu koji nas očekuje u nedelju od 16 časova?
– Voleo bih da Argentina osvoji zbog Mesija. Ima 35 godina mučio se do sada sa Argentinom da osvoji taj trofej. Samo „Zlatna boginja“ mu nedostaje i zato navijam za Argentinu zbog Mesija. Ne zna se još da li će Francuzi biti kompletni i biće teško svakako. Volim Mesija, igrao sam protiv njega kada je bio klinac, a ja na zalasku karijere.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SRBIJA
Zašto se novi Nacionalni stadion u Srbiji ne bi nazvao po Siniši Mihajloviću
Da li je Mesi zbog svega što je uradio i pokazao do sada zaslužio da osvoji „Zlatnu boginju“?
– Mislim da jeste. Ne da mislim, nego sam apsolutno siguran u tom. Staviće sve što ima u ovo finale sa Francuzima da bude onaj pravi i da odbrauje svoj narod. Eto, Ronaldo nije uspeo, Mesi i dalje ima priliku. Njih dvojica su dva fenomena koja su učinili puno toga dobrog za fudbal. Mesi više učestvuje u igri od Ronalda, ima asistencije, 'lakši' je od Kristijana. Dosta vremena će proći da bi neko dostigao taj njihov nivo. Tu je Mbape. Tu je Holand, ali nisu oni još taj nivo kao Mesi i Ronaldo, koji su 15 godina u kontinuitetu bili na vrhu.
Koji fudbaler je prema vama obeležio Mundijal, da li vas je neko posebno impresionirao?
– Individualno me niko nije oduševio od ovih igrača koji nisu superstarovi. Maroko recimo ima zanimljivih igrača, gledam na te manje ekipe. Unahi iz Anžea je odigrao dobar turnir, naravno Mesi i Mbape, Dembele i Grizman su odlični, ali se od njih to, donekle i očekuje“, zaključio je Darko Kovačević za Sputnjik.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
Katar 2022
Finale Mundijala počinje minutom ćutanja za velikog Mihu
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
SPORT
Oglasila se doktorka Siniše Mihajlovića: Najagresivnija bolest sa kojom sam se suočila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala