- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Amerika bi uništila Rusiju i zauzela sve na ovom svetu – da može

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Ako bi postojao način da se uništi Rusija ili da se zauzme sve na ovom svetu, Sjedinjene Američke Države bi ga odmah iskoristile, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Zaharova se osvrnula na izjavu portparolke Bele kuće Karin Žan-Pjer koja je kazala da „ako bi postojao način koji bi omogućio da se prekine učešće Rusije u Savetu bezbednosti UN, SAD bi ga iskoristile“.

„Da postoji način da se Rusija uništi, oni bi ga odmah iskoristili. Da postoji način da zauzmu svu naftu, sav gas, svo zlato, sve dijamante, svu pijaću vodu i sve na svetu, oni bi ga odmah iskoristili. Da postoji način da zavladaju univerzumom, oni bi to učinili. Hvala Bogu, takav način jednostavno ne postoji. Inače bi ga oni odmah iskoristili“, prokomentarisala je Zaharova na Telegramu.

Ranije su američki kongresmeni Stiven Koen i Džo Vilson podneli na razmatranje Predstavničkom domu Kongresa nacrt rezolucije u kojoj pozivaju američkog predsednika Džozefa Bajdena da traži isključenje Rusije iz Saveta bezbednosti UN zbog događaja u Ukrajini, objavio je list „Forin polisi“, pozivajući se na dokument.
Stalne članice SB UN su: Rusija, SAD, Velika Britanija, Kina i Francuska, koje imaju pravo veta. Deset ostalih članica se bira na dve godine. Prošle godine je Indija i niz drugih zemalja izabrano kao privremene članice SB UN za period 2021-2022. godine i u avgustu prošle godine je Indija predsedavala tom organizacijom.
Bela kuća  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
SVET
Bela kuća: Želimo da isključimo Rusiju iz SB UN, ali ne možemo da menjamo pravila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala