- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Hvala što si verovao u mene kada drugi nisu!“ – dirljivi oproštaji od Mihajlovića

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOSiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Rivali, saigrači, fudbaleri koje je trenirao, svi su se u petak 16. decembra ujedinili u tugovanju zbog prerane smrti legendarnog Siniše Mihajlovića.
Slavni fudbaler, vrhunski trener, iza sebe je ostavio fudbalsku baštinu koja će se prepričavati i nastaviće da živi generacijama.
Da je tako potvrdio je Marko Arnautović, Mihajlovićev pulen iz Bolonje, koju je trenirao do pre nekoliko meseci.
Momak srpskog porekla, ali reprezentativac Austrije, nikada neće zaboraviti da mu je Siniša pružio ruku kada su mnogi to odbili.
„Hvala ti što si uvek verovao u mene, posebno kada drugi nisu. Dočekao si me kao člana porodice, bio si mi prijatelj, brat i kao otac. Pustiću te da živiš u mom srcu, da se borim i da igram za tebe!“, naveo je Arnautović.
Za njega i sa njim u zlatnim danima rimskog Lacija nastupao je Alesandro Nesta, jedan od najboljih defanzivaca Italije svih vremena koji je to postao jer je imao pravog mentora uz sebe.
„Gospodine! Bio si ratnik! Primer za sve nas, a pogotovo za mene. Nikada te neću zaboraviti!“, naveo je Nesta.
Tokom godina u Seriji A Mihajlović je vodio brojne bitke sa fenomenalnim napadačima, a jedan od njih je i Gabrijel Batistuta koga je pogodila vest o Sinišinoj smrti.
„Koliko bitaka na fudbalskom polju... Ćao Siniša...“, naveo je Batistuta.
Na dirljiv način od Mihajlovića se oprostio i Đanluiđi Donaruma, jedan od najboljih golmana sveta, koga je Siniša „bacio u vatru“ sa svega 16 godina u slavnom Milanu.
„Uvek si bio ratnik i znam koliko si se borio. Biću ti zahvalan što si uvek verovao u mene i za sve što si mi govorio od prvog dana našeg susreta. Uvek ćeš biti u mom srcu. Zbogom, gospodine!“, naveo je Donaruma.
Dragiša Binić - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SPORT
Binić za Sputnjik: Otišao je najbolji i najmlađi iz zlatne generacije Zvezde!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala