- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Binić za Sputnjik: Otišao je najbolji i najmlađi iz zlatne generacije Zvezde!

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Sport LightDragiša Binić
Dragiša Binić - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Smrt Siniše Mihajlovića (54) zavila je u crno fudbalski svet. Svi se oproštaju od legendarnog fudbalera Crvene zvezde i brojnih italijanskih klubova, a Dragiša Binić, koji je bio saigrač sa Mihom kada je Zvezda osvojili evropsku titulu, poručio je za Sputnjik da je otišao najbolji i najmlađi iz te zlatne generacije.
Zatečen i u suzama bio je Binić s kojim smo stupili u kontakt neposredno nakon pretužnih vesti sa Apenina, gde je Siniša živeo i preminuo na kraju.
„Ko je očekivao brate mili. Ja sam mislio da će da se izbori, on je borac bio. Ne vredi juče sam se bio čuo, danas je već bio na aparatima i gotovo“, bila je prva Binićeva reakcija.
Binić i Mihajlović bili su saigrači samo jedne sezone i to čuvene 1991. godine, kada su crveno-beli pokorili Evropu.
Njih dvojica bili su cimeri, pa ne treba trošiti reči koliko je Bini teško pao odlazak Mihajlovića. Kada je Siniši dijagnostifikovana opaka bolest 2019. godine, Binić mu je među prvima pružio poruku podrške, poručivši da je borac i da će izađi kao pobednik i iz te najvažnije utakmice.
„Nema to se jednom rađa takav dečko. Umro je najbolji među nama i najmlađi. Ja mislim da je on bio najmlađi. A to je strašno. Teško će da imamo tako dobrog dečka i tako dobrog čoveka. Nadao sam se da će se izboriti kao i prvi put kada sam čuo da se bolest vratila“, ističe kroz suze Dragiša.
Za Binića je Mihajlović prvo bio čovek, pa sve ostalo.
„Čovek bre, prvo čovek, kakav se ne rađa više. I pobednik i pozitivac. On je odrastao dete pored mene, mi smo cimeri bili. Pa to je strašno. Zato ja sada ne mogu da verujem da ga više nema“, neutešan je Dragiša Binić.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SPORT
„Siniša, uvek ćeš biti pobednik" – dirljiva poruka premijerke Italije
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SPORT
Preminuo Siniša Mihajlović
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala