- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ljupko kroz suze za Sputnjik: Miha je bio zver, ostaće zauvek naša tri bisera!

Ljupko Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
„U šoku sam, iskreno rečeno. Katastrofa je da jedan tako mlad čovek ode zbog grozne bolesti“, tim rečima je Ljupko Petrović počeo razgovor za Sputnjik, nakon bolnog saznanja da nas je u 54. godini napustio veliki i neponovljivi Siniša Mihajlović.
Ljupko Petrović, koji je Mihin fudbalski otac, jer su osvajali titule u Vojvodini i Crvenoj zvezdi, kasnije su pokorili i Evropu u Bariju, u suzama je završio nakon što je saznao strašne vesti sa Apenina.
„Šta da vam kažem, u šoku sam. I to baš, baš. Miha je tek trebalo da počne da živi taj vanfudbalski život. Kada to kažem, mislim da je završio igračku karijeru, otpočeo trenersku i budućnost je bila pred njim. Rano je otišao i ostavio svojih šestoro dece i suprugu Arijanu, ženu koja je za njega doslovce dala sve. Do poslednjeg trenutka“, rekao je Ljupko kojeg smo zatekli u vožnji iz Sombora ka Novom Sadu.
Na pitanje šta mu je prva asocijacija na pomen imena Siniše Mihajlovića, Ljupko Petrović nema dilemu.
„Bio je veliki takmičar i izuzetno hrabar. Slobodne udarce je najbolje izvodio, setite se samo golova u Italiji koje je davao. Jedan od najboljih igrača Jugoslavije, čije ime i u budućnosti treba da se spominje i ne sme da padne u zaborav. Jer, kažu, da kada se o nekom priča, da on još nije umro. Miha je to zaslužio. Zaslužio je i mnogo toga više. Nadam se da će Crvena zvezda i Srbija znati kako i šta bi trebalo da učine da Siniša nikada ne bude zaboravljen. Miha je bio veliki takmičar, nije voleo poraz, a na terenu je bio zver. Ako ga neko udari ili ga iznervira nesportskim potezom, on to nije mogao da izdrži. Vraćao je s kamatom, obavezno!“, jasan je Ljupko.
Petrović je posebno ponosan na tri bisera koja će zauvek spajati njega i legendarnog Sinišu Mihajlovića, koji je u 54. godini preminuo u bolnici u Rimu od leukemije.
„On i ja smo zauvek povezani kroz naša tri bisera. To su titule prvaka Jugoslavije sa Vojvodinom, tek druga u istoriji kluba, kasnije Crvenom zvezdom takođe, i naravno evropska titula u Bariju, kada smo se popeli na krov Evrope. Drage uspomene, koje ostaju za ceo život. Prosto ne mogu da poverujem da je otišao tako mlad, sigurno je da ga nikada neću zaboraviti“, zaključio je razgovor tužnim glasom Ljupko Petrović, čovek koji je zajedno sa Mihom odveo Zvezdu na krov Starog kontinenta pred 31 godinu.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SPORT
Nebo se otvorilo!
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SPORT
Preminuo Siniša Mihajlović
Dragiša Binić - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SPORT
Binić za Sputnjik: Otišao je najbolji i najmlađi iz zlatne generacije Zvezde!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala