- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Bajka je završena, ali je selektor Maroka ponosan: Stepenik je bio previsok

© AP Photo / Ariel SchalitValid Regragui
Valid Regragui - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
Pratite nas
Senzacija Mundijala u Kataru selekcija Maroka zaustavljena je od Francuske u polufinalu (2:0), ali je selektor Valid Regraui istakao da je ponosan na svoje izabranike.
Maroko je bez dileme najlepša bajka Katara, ispisali su Hakimi, Ziješ i drugovi istoriju na Bliskom istoku, postavši prva afrička selekcija u istoriji koja je stigla do polufinala Svetskog prvenstva.
Zata i ne čudi što je selektor Regragui bio ponosan zbog svega ostvarenog, dok je objasnio zbog čega mu je samo krivo.
„Ako žalim zbog nečega, onda samo žalim što smo u polufinalu primili rani gol koji je omogućio Francuskoj da ostane u svom sistemu igre. Dogovorili smo se, da ako nam daju loptu, da ćemo je mi uzeti. I činili smo to, ali smo u prvih 45 minuta susreta imali previše tehničkih grešaka. U nastavku smo se konsolidovali, manje smo gubili loptu, a više problema im stvarali. Nedostajalo je više odlučnosti u tih poslednjih 30 metara. Trudili smo se da postignemo gol kako bismo uneli neizvesnost, ali se to, nažalost, nije dogodilo. Ovaj stepenik je bio previsok za nas. Kada to kažem ne mislim na taktičku zrelost i kvalitet, već na preveliki broj povređenih igrača, a opet smo stigli do polufinala",, rekao je Regragui.
Čovek koji je na klupi Maroka nasledio Vahida Halilhodžića koji je odveo ekipu na Mundijal, ali je tamo želeo bez prve zvezde Hakima Zijeha, zbog čega je dobio otkaz, čestitao je "trikolorima" koji će u nedelju imati jedinstvenu priliku da odbrane trofej osvojen u Rusiji pre četiri godine. Francuska bi tako postala prva reprezentacija još od Brazila i 1962. godine kojoj je to pošlo za nogom.
„Želim da čestitam Francuskoj, navijaćemo za njih. Naravno, pre toga bih hteo da čestitam mojim fudbalerima koji su dali srce, i na najbolji mogući način su reprezentovali našu zemlju i reprezentaciju. Za trijumf na Mundijalu moraćemo da radimo još više, ali nismo ni toliko daleko od toga.
Tuča navijača Partizana na derbiju. - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
Katar 2022
Rat navijača u Monpeljeu – nastradao dečak posle meča Francuske i Maroka
Francuska - Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Katar 2022
Kraj bajke o afričkim „lavovima“ – šampion rutinski do finala Mundijala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala