- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Rat navijača u Monpeljeu – nastradao dečak posle meča Francuske i Maroka

© Tanjug / Dimitrije GollTuča navijača Partizana na derbiju.
Tuča navijača Partizana na derbiju. - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
Pratite nas
Jezive scene odigrale su se u Monpeljeu posle polufinalnog meča na Mundijalu između Francuske i Maroka (2:0), gde je došlo do žestokih sukoba navijača dve selekcije, a jedan dečak je nastradao.
Prema saopštenju koje je izdala lokalna vlast, navodi se da je nesrećnog dečaka nasilno udario automobil u gradu na jugu Francuske.
Dečak je preminuo u bolnici, lekari nisu mogli ništa da učine i konstatovali su smrt.
Britanski mediji pišu da je dečak bio deo grupe navijača Maroka koji su pokušavali da otmu zastavu Francuske s jednog vozila, ali da je vozač u tom trenutku dodao gas kako bi pobegao iz gužve i tom prilikom je udario dečaka.
Internetom kruži veliki broj video-snimaka na kojima se vidi pravi navijački rat između pristalica Maroka i Francuske, a prema izveštaju medija oko 10.000 policajaca moralo je da izađe na ulice širom Francuske kako bi sprečili strašne nerede.
Nereda je bilo svuda, od Pariza, preko Liona do Monpeljea i Brisela. Čak oko 2.200 policajaca moralo je da interveniše u prestonici Francuske, a uhapšeno je oko 100 ljudi do sada.
Kada je utakmica u pitanju, „trikolori“ su golovima Ernandeza i Kola Muanija savladali afričku selekciju i plasirali su se u finale, gde će u nedelju od 16 časova pokušati da obrane svetski tron, a na tom poduhvatu stajaće im Argentina predvođena Leom Mesijem.
 Koncert  Riblje čorbe na stadionu Tašmajdan - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Katar 2022
„Marokanci liju suze, ne mogu da tuku Francuze“ – Bora Čorba za Sputnjik o pobedi Mbapea i drugova
Francuska - Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Katar 2022
Kraj bajke o afričkim „lavovima“ – šampion rutinski do finala Mundijala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala