- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruski stručnjak: Kijevu ni „Patriot“ neće pomoći

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaAmerički sistem "Patriot" u Poljskoj
Američki sistem Patriot u Poljskoj - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Pratite nas
Odbrambeni raketni sistemi „Patriot“, koje bi Sjedinjene Američke Države mogle da predaju ukrajinskoj vojsci ne treba smatrati „čudom od oružja“, oni neće uticati na tok ratnih vojnih dejstava u Ukrajini, izjavio je za Sputnjik profesor na katedri za svetsku politiku na Nacionalnom istraživačkom institutu „Viša ekonomska škola“ Vladimir Batjuk.

„Nakon toga se ništa neće dogoditi. Ovo je prilično složen sistem naoružanja. Za njega je potrebno i obučiti osoblje i izvršiti borbeno usklađivanje, sve, što je potrebno prilikom uvođenja novog sistema naoružanja. Barem u bliskoj budućnosti, sistem 'Patriot' neće imati nikakav uticaj na tok vojnih dejstava, rekao je stručnjak“, komentarišući objavu „Si-En-En“.

Prema njegovim rečima, ako SAD obezbede obuku osoblja, onda će ih ukrajinska vojska možda koristiti, ali bez posebne pripreme, ovaj sistem se neće moći upotrebiti.

„Ne treba praviti kult nekog čuda od oružja, čak iako se 'Patriot' u punoj borbenoj gotovosti pojavi kod Oružanih snaga Ukrajine, teško da će to nešto stvarno promeniti“, naglasio je Batjuk.

„Si-En-En“ je prethodno, nakon saopštenja zvaničnika u američkoj administraciji objavio da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena dovršava planove za slanje odbrambenog raketnog sistema „Patriot" u Ukrajinu, što bi moglo biti objavljeno već ove sedmice.
Raketni sistem „patriot“ u Japanu  - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
U NATO diskusija o isporukama PVO sistema "Patriot" Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala