- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Orban ismejao Evropski parlament /foto/

© AP Photo / Virginia MayoViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Pratite nas
Mađarski premijer Viktor Orban Orban ismejao je Evropski parlament povodom skandala koji trenutno potresa tu instituciju.
„Dobro jutro Evropskom parlamentu“, napisao je Orban na Tviteru iznad fotografije na kojoj aludira na navodnu korupciju u Mađarskoj.
Na fotografiji koja se često na mrežama koristi za ismejavanje aktuelnih događaja i odluka ranih institucija napisano je: Evropski parlament je ozbiljno zabrinut zbog korupcije u Mađarskoj“.
Zbog optužbi za korupciju, belgijska policija privela je predsednicu Evropskog parlamenta Evu Kaili i još troje evroparlamentaraca.
Policajci su sproveli ukupno 20 racija u okviru istrage pokrenute pre četiri meseca.
"Nekoliko stotina hiljada evra je zaplenjeno na tri različita mesta: 600.000 evra u kući jednog od osumnjičenih, nekoliko stotina hiljada evra u koferu zaplenjenom u sobi briselskog hotela i oko 150.000 evra u stanu koji pripada jednom evropskom poslaniku", rekli su tužioci.
S druge strane, Evropski parlament je više puta optuživao Mađarsku za navodnu korupciju, zbog čega je ta zemlja nedavno ostala uskraćena za nekoliko milijardi evra iz evropskih fondova.
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
SVET
Analena Berbok: Doveden u pitanje kredibilitet EU zbog korupcije u Evropskom parlamentu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala