- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Dalić nije naseo na provokaciju „nezvanog gosta“: Mi smo u polufinalu Mundijala!

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaSelektor Hrvatske Zlatko Dalić
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Pratite nas
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić nije naseo na provokaciju u režiji „nezvanog gosta“ iz Egipta, koji ga je pred meč sa Argentinom (utorak, 20 časova) pitao kako komentariše što „vatreni“ igraju dosadan fudbal. Dalić je odgovorio da Hrvati igraju na rezultat i da su u polufinalu Mundijala.
Dalić je konferenciju za medije, poslednju pred veliki meč Hrvata i „gaučosa“ počeo sledećim rečima.
„Imamo volje, snage i energije da pobedimo Argentinu i da se plasiramo u finale Svetskog prvenstva u Kataru,“ rekao je Dalić.
Hrvatska je u Rusiji pre četiri godine stigla do finala Mundijala, a sada u Kataru želi da ponovi taj rezultat.
Ipak, daleko od toga da će biti lako jer joj na putu stoji Argentina koja je eliminisala u četvrtfinalu posle penala selekciju Holandije.
„Ušli smo među četiri najbolje reprezentacije sveta. Velika je stvar da to uspemo na dva uzastopna Mundijala. Želimo više, pošto igramo protiv velike Argentine, koju predvodi Lionel Mesi. Veći je pritisak na njima, pošto znamo kako igraju i u kom smeru žele da odvedu utakmicu. Optimista sam i verujem igračima, pokazali su kvalitet i karakter. Bez toga ne bismo došli do polufinala. Nećemo da se prilagođavamo rivalu, igraćemo svoju igru i na rezultat“, rekao je Dalić na konferenciji za novinare u Dohi.
On je istakao da Hrvatska mora da igra kao na meču sa Brazilom u četvrtfinalu Mundijala.
„Potrošili smo se kroz dva produžetka, ali smo stigli do polufinala. Imamo snage, volje i energije. Na svakom meču smo dali sve od sebe, a tako ćemo i protiv Argentine. Znamo koliko moramo da se potrošimo i na to smo spremni. Neću da pitam momke da li su umorni, oni ne žele da budu umorni", dodao je selektor Hrvatske“.
Na pomenutoj konferenciji bilo je i novinara iz Argentine, Maroka, pa čak i Egipta. Upravo je jedan egipatski novinar postavio pitanje Daliću, koje je glasilo kako komentariše što Hrvatska igra dosadan fudbal na Mundijalu.
Selektor „kockastih“ je odgovorio i završio konferenciju:
„Mi igramo na rezultat i mi smo u polufinalu Svetskog prvenstva. Tu je cela priča gotova!“, poentirao je Dalić.
Teško da bilo ko može da ospori i na bilo koji način diskredituje sve ono što Modrić, Perišić, Gvardiol i ostali fudbaleri Hrvatske rade na Mundijalu u Kataru.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Robert Prosinečki - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Katar 2022
Legenda Hrvatske pravo u metu: Ako je Mesiju dan niko ne može da ga zaustavi
Pepe i sudija, Mundijal Katar - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Katar 2022
Teorija zavere – čije sudije su po volji?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala