- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska u Belorusiji uvežbava tehnike borbe u gradovima /video/

© Sputnik / Pavel Lvov / Uđi u bazu fotografijaVojnici Severne flote učestvuju u zimskim obukama
Vojnici Severne flote učestvuju u zimskim obukama - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Pratite nas
Vojnici Oružanih snaga Rusije na poligonima u Belorusiji vrše intenzivnu obuku za napad na utvrđenja i borbu u urbanim sredinama, saopšteno je na Telegramu Ministarstva odbrane Rusije.
Na snimcima se vidi kako vojnici u belim uniformama i automatima napadaju objekte od cigle i drveta koje predstavljaju naselja. U obuci učestvuju tenkovi i borbena vozila pešadije.

„Moja četa sada ima obuku pod nazivom ‘urbane borbe’, smatra se da je to najsloženiji borba za motorizovane jedinice“, reka je komandir čete.

On je naveo, da se tokom vežbe borbena vozila pešadije, koja čuvaju tenkovske jedinice, uvlače u „grad“, a nakon toga vojska odlazi na sigurnu poziciju.

„Zatim tenkovi izvode akcije po gradu, vrše pritisak na protivnika, nakon čega se vrši napad na grad“, naveo je komandir ruske vojske.

Ranije je načelnik generalštaba Oružanih snaga Belorusije i prvi zamenik ministra odbrane Viktor Guljevič izjavio, da Minsk najviše brine granica sa Ukrajinom.
Prema njegovim rečima, Ukrajina je preduzela mere kako bi prekinula ono što ih je povezivalo i da se razgraniče. Dodao je da Minsk nije davao povoda za to, ali da je Kijev navodio da Belorusija preti napadom na Ukrajinu.
Tenk T-80 na vojnim vežbama u Moskovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
RUSIJA
Ruski vojnici uvežbavaju upravljanje tenkom T-80 /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala