- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Film „Da li ste videli ovu ženu“ nagrađen u Bangkoku

© Foto : Youtube/Redazione Venezianews/PrintscreenKadar iz filma "Da li ste videli ovu ženu"
Kadar iz filma Da li ste videli ovu ženu - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Pratite nas
Srpski debitantski igrani film Matije Gluševića i Dušana Zorića „Da li ste videli ovu ženu“ nagrađen je za najbolju režiju na Međunarodnom filmskom festivalu u Bangkoku. Tročlani žiri opisao je film kao „zadivljujući vizionarski debi“ uz komentar da je „beskompromisan u svojim nezaboravnim slikama“.
Posle premijernog prikazivanja na Venecijanskom festivalu gde je film takođe nagrađen, montažerka Olga Košarić dobila je specijalnu nagradu u kategoriji umetnika do 40 godina, ostvarenje Zorića i Gluševića je prikazano i na Festivalu autorskog filma u Beogradu.
Pre beogradske premijere, film „Da li ste videli ovu ženu“ prikazan je na festivalima u Kotbasu (Nemačkoj), Luksemburgu, Španiji, Francuskoj i Indiji, a uz Kseniju Marinković, koja tumači glavnu ulogu, igraju Boris Isaković, Olga Odanović, Isidora Simijonović, Jasna Đuričić, Goran Bogdan, Isidora Minić, Tatjana Venčelovski, Olivera Viktorović, Nenad Ćirić, Vlasta Velisavljević i drugi.
kadar iz filma „Da li ste videli ovu ženu?“ - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
KULTURA
Premijera nagrađenog filma o ženi koja bi da iskoči iz svoje kože
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala