- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Šavničani i naredne nedelje na glasanje

© Foto : Ustupljeno SputnjikuIzbori u Šavniku
Izbori u Šavniku - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
Pratite nas
Predsednik Opštinske izborne komisije Šavnik Dušan Radanović potvrdio je da su izbori na oba biračka mesta poništeni.
„U nedelju, 18. decembra izbori će biti ponovljeni na oba biračka mesta. To je po 9. put i zaista nemam šta da više kažem“, bio je kratak Radanović.
Policija u Šavniku će protiv protiv člana izborne komisije D.Š. (47) i član biračkog odbora I.T. (60) u Šavniku podnijeti krivične prijave zbog krivičnih djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju, saopštili su iz Uprave policije.
Predsednik biračkog odbora u Kruševicama Vuk Krivaćević je rekao da su do prekida glasanja biračko pravo ostvarila dva birača, od 58 upisanih.
„Nema uslova da se nastavi glasanje, član biračkog odbora iz redova opozicije uništio je određeni broj glasačkih listića“, rekao je Krivačević.
Sa biračkog mesta u zgradi Opštine OIK- u je razdužen sav izborni materijal. Glasanje neće biti nastavljeno jer je uništen deo materijala, odnosno dvadesetak glasačkih listića.
Član biračkog odbora iz koalicije Za budućnost Šavnika Dalibor Šćepanović na glasačkom mestu u Opštini Šavnik precrtao je dvadesetak glasačkih listića. Glasanje je prekinuto u 8 sati i 14 minuta, jer su članovi odbora iz koalicije Za budućnost Šavnika osobu koja nije iz šavničke opštine, ali je upisana u birački spisak, sprečili da glasa.
Na biračkom mestu u zgradi Opštine Šavnik do 8,13 sati, kada je glasanje prekinuto, biračko pravo ostvarilo je sedam birača.
Izbori u Šavniku su započeti 23. oktobra, kada su održani i u 14 opština. U svim opštinama su završeni, samo se u Šavniku ponavljaju iz nedelje u nedelju.
Dosadašnja gradska vlast, predvođena Demokratskom partijom socijalista, i Demokratski front i Demokrate, međusobno se optužuju za opstrukciju izbornog procesa, a Šavnik je sedmicama u žiži i javnosti u regionu.
Na Kruševicama i u zgradi Opštine ukupno je 541 birač, što je skoro 27,5 odsto od ukupnog broja. Na biračkom mestu Šavnik upisana su 483 birača, a u selu Kruševice 58.
Na 21 biračkom mjestu glasao je 1.231 birač od 1.968 ukupno upisanih, što je 62,55 odsto.
Koalicija DPS-SD je osvojila 549 glasova, koalicija „Za budućnost Šavnika”, koju čine Socijalistička narodna partija (SNP), Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP), 571, dok je za koaliciju Demokrata, Evrope sad i Ujedinjene Crne Gore do sada glasalo 99 birača.
Prema dosadašnjim rezultatima, opozicione koalicije imaju 121 glas više u odnosu na vladajući DPS-SD.
Glasanje u Šavniku - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
REGION
Hoće li Šavničani i Novu godinu sačekati na biralištima?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala