- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U čijim rukama će završiti „Zlatna lopta“ FSS?

© Foto : FSSAleksandar Mitrović i Dragan Stojković Piksi
Aleksandar Mitrović i Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Pratite nas
Fudbalski savez Srbije će tradicionalno o drugoj polovini decembra dodeliti „Zlatne lopte“ najboljem treneru i fudbaleru naše zemlje. Kao glavni kandidati figuriraju selektor Orlova Dragan Stojković Piksi i golgeter Fulama Aleksandar Mitrović.
Naravno, ovo još nije zvanična informacija, ali ako se uzme u obzir sve što se dešavalo na terenu u godini na izmaku, jasno je da bi pomenuti dvojac trebalo da bude prvi izbor FSS.
Prošle godine trofej „Zlatna lopta“ završio je u rukama kapitena Srbije Dušana Tadića, koji je bio najbolji igrač u 2021. godini, dok je priznanje za najboljeg stratega pripalo takođe Draganu Stojkoviću Piksiju.
Nacionalni tim nije prošao grupu u konkurenciji sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom na Mundijalu u Kataru, ali je osvojio B diviziju u Ligi nacija i izborio plasmam u elitno društvo od naredne sezone.
Kada je Mitrović u pitanju, on iza sebe ima odlične brojke, kako u dresu Srbije, gde je apsolutni rekorder nacionlnog tima sa 52 postignuta gola, dok trese mreže i u Premijer ligi, gde je na 12 utakmica postigao čak devet pogodaka.
Sve pomenuto ukazuje da rukovodstvo FSS, koje doduše nema predsednika, jer Nenad Bjeković nije izglasan, posle čega je povukao kandidaturu, neće imati dilemu da nagrade dodeli Piksiju i Mitroviću, koji je na Svetskom prvenstvu u Kataru pogađao protiv Kameruna i Švajcarske.
Josip Juranović - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Katar 2022
Hrvatska ima „oružje“ za kojim Srbija vapi
Antonio Mateu Lahoz - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Katar 2022
Španac je oborio neslavan rekord i ispisao istoriju Mundijala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala