- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Pavlović: Nisu bili bolji – bili su pametniji

© Sputnik / Grigoriй SыsoevStrahinja Pavlović
Strahinja Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Pratite nas
Strahinja Pavlović je bio jedan od najboljih fudbalera Srbije na Mundijalu, iako među najmlađima, pokazao je veliku srčanost na oba kraja terena, iako defanzivac često je napadao rivale i za svoju borbenost je nagrađen i golom protiv Kameruna. Ali, daleko od toga da je zadovoljan izdanjem ekipe u Kataru.
Srbija je u direktnom duelu sa Švajcarskom poražena i izgubila je šansu da se plasira u osminu finala, a Pavlović za Sportski žurnal kaže da rival nije bio bolji na terenu.
„Jedino su bili organizovaniji i igrali su u pojedinim trenucima pametnije. Poenta! Imaju kontinuitet, više od deceniju i pobede nad Španijom u istom sistemu. I na prošlom EP su prošli grupu“, objašnjava Strahinja.
Čini se da je veliki uticaj na srpski tim ostavio uvodni poraz od Brazila.
„Protiv Brazilaca potrebno je da imate sreće. Ako se neko otvori, lako rešavaju. Da li bih nešto uradio drugačije? Nisam siguran. Počeli smo motivisano, čvrsto, sa mnogo duela i faulova, nismo dozvoljavali da nas ugrožavaju previše. Međutim, u drugom poluvremenu pali smo fizički. Teško je trčati 90 minuta dok protivnik drži loptu“.
Srbija je u drugoj utakmici ispustila pobedu nad Kamerunom.
„Možda je po preokretu protiv Kameruna trebalo da se povučemo, na 2:1 protiv Švajcarske takođe. Stvar iskustva, nedostaje nam kontinuitet velikih takmičenja, da spojimo Svetsko i Evropsko prvenstvo nekoliko puta. Uveren sam da bismo u tom slučaju za dve godine mogli da napravimo bolji rezultat“.
Kako je istakao, ubeđen je bio da ekipa može da prođe prvu fazu takmičenja.
„Tih deset minuta protiv Kameruna okrenulo je stvari. Imamo tim za četvrtfinale, bar za nokaut fazu, međutim, nekad mora mnogo stvari da se poklopi. U nekim situacijama nismo bili skoncentrisani, dobro stajali... Tačno, igrali smo lep, napadački fudbal, na žalost uz mnogo taktičkih grešaka. Nedopustivo na tom nivou“, zaključuje Pavlović.
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Katar 2022
Centaršut za Darka Kovačevića – samo na Sputnjiku: „Teško Hrvatima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala