- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Zapadni predstavnici ćutali na sednici SB UN o isporukama oružja Kijevu

© AP Photo / John MinchilloPrvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski
Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Pratite nas
Na sednici Saveta bezbednosti UN o isporukama oružja Ukrajini, koja je juče održana na zahtev Rusije, predstavnici Zapada su „izgledali bledo i nisu imali šta da kažu“, rekao je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

„Zapadnjaci su bili očigledno bledi. Na temu sednice, koja je za njih bila škakljiva, u suštini nisu imali šta da kažu. Stoga su koristili otrcane klevete sa uobičajenim optužbama Rusije za sve grehe. To je bilo predvidljivo, ali u svetlu činjenice koje smo izneli mi i ekspert Den Kovalik, a delimično i visoki predstavnik UN za pitanja razoružanja Izumi Nakamicu, zapadne tirade su delovale potpuno neprikladno“, napisao je Poljanski na Telegramu.

Kako je dodao, posebno treba zahvaliti stručnjaku Kovaliku koji je sumirao sve ono što je dostupno javnosti o pumpanju Ukrajine zapadnim oružjem i širenju tog istog oružja po celom svetu.

„Izuzetno je teško sporiti sa tim činjenicama, zato su zapadnjaci odlučili da uglavnom ignorišu ono što je rečeno ili da prebace temu na iranske bespilotne letelice koje nam se navodno isporučuju, iako smo mi više puta demantovali takve navode“, istakao je Poljanski.

Takođe je rekao da je ruska strana na sastanku maksimalno pokušala da približi istinu o tome s čime se sada suočava Donjeck koga ukrajinska vojska granatira koristeći zapadno oruđe i raketne bacače.
„Den Kovalik se upravo vratio iz Donjecka i preneo je svoje utiske zbog kojih su se naši protivnici nervozno vrpoljili“, rekao je ruski diplomata.
Američki general Džek Kin je ranije priznao za televiziju „Foks njuz“ da je Vašington za svega 66 milijardi dolara uspeo da dobije „Ukrajinu koja umesto Amerike ratuje protiv Rusije“.
Kako je rekao, SAD su od februara ove godine u kijevski režim investirale 66 milijardi dolara što je pomoglo u naoružavanju Ukrajine i motivaciji javnosti za rat protiv Rusije.
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja na zasedanju Saveta bezbednosti UN o Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusija u UN o pomoći Kijevu: Ovakva vojna podrška nikada nije pružena nijednoj zemlji u istoriji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala