- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Stepijeva kontra: Brazilci kao Nemci – to se tako ne radi!

© AP Photo / Hans PunzDragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Pratite nas
Neverovatno kako su Hrvati uspeli da eliminišu Brazilce, svaka im čast! Nije mi žao što su ispali, iako ih mnogo cenim i volim, ali počeli su da se bave nekim stvarima koje nisu fudbalske i zato su eliminisani.
Nejmar je izmislio ples, uzeli su da farbaju kosu, već su videli sebe posle razbijanja Južne Koreje (4:1) da su prvaci sveta. To se tako ne radi. I Nemci isto, stavljali su ruku na usta, a kako su prošli i brzo otišli kući. Ko se bavi stvarima koje nisu usko vezane za fudbal i sam teren, nema šansu da ostvari rezultat.
Kolumnu Dragoslava Stepanovića – „Stepijeva kontra“ čitajte na Sputnjiku tokom trajanja Mundijala u Kataru.
Hrvatska me je iznenadila, ali ne Hrvatska kao Hrvatska jer ona ima kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmičenjima, već njihov selektor Dalić koji je na svim mestima koja mogu da „puknu“, stavio adekvatnog igrača „osigurača“ i to se videlo i urodilo plodom.
Hrvati su se organizovano branili i nisu oni igrali nešto fenomenalno u dosadašnjem toku Mundijala, jer su mogli da ispadnu i protiv Belgije i protiv Japana, ali taj uspeh koji postižu vraća samouverenost da u ovim utakmicama kao sa Brazilom, kada je protivnik neminovno jači, daju više nego inače, ne daju rivalu da ih pobedi, već ga poraze!
Josip Juranović - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Katar 2022
Hrvatska ima „oružje“ za kojim Srbija vapi
Prošli su u polufinale Svetskog prvenstva gde ih čeka Argentina i ja im želim da prođu do finala. Uostalom, to je zemlja sa zapadnog Balkana i to je ona država koja je živela u zemlji (Jugoslaviji) u kojoj smo svi mi živeli i ja im od srca želim da ostvare još uspeha. Oni, za razliku od nas Srba i ostalih zemalja u okruženju, uvek imaju najviše uspeha u fudbalu. Ne mogu da navijam za druge, jer sam jedan deo života proveo živeći sa njima. Nekada pomislim kako im to uspeva kada ih ima četiri miliona, nas ima sedam, ali onda shvatim da Brazilaca ima 80 miliona, pa su ispali od Hrvata. E, to je fudbal koji je pun iznenađenja. I nije važno ko si i šta si, bitna je ta misao i kako je reprezentacija organizovana. To je ono što vodi jednu ekipu, kada si mentalno osposobljen i kada veruješ u ono što radiš. Kada imaš jednu celinu, kada imaš trenera, to je put do uspeha. Hrvati imaju jednu generaciju igrača koja dugo igra zajedno i oni su pronašli tim, a selektor je tu već pet godina.
Mundijal 19. dan – Ronaldo ponovo na klupi! /uživo/
Naredna prepreka biće im Argentina koja je manje pokazala od Brazila i ima i slabiji tim, ali se nekako zahvaljujući Mesiju i kompaktnosti čitave ekipe nekako provlači i eto ih u polufinalu preko Holanđana.
© AP Photo / Ricardo MazalanJoško Gvardiol
Joško Gvardiol - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Joško Gvardiol
Slični su timovi Hrvatska i Argentina, s tim što treba uzeti u obzir da naše komšije u napadu nemaju igrača kakav je Leo Mesi, dok „gaučosi“ nemaju jednog Luku Modrića od kojeg potiču sve akcije sa sredine terena.
Imaju i Joška Gvardiola koji je neverovatan igrač i mislim da je u ovom momentu za Hrvate jako važno da dižu do zvezda takvog igrača. Samim tim, oni dižu i sebe jer on je „stub“ te reprezentacije, kada je odbrana u pitanju. Igra fantastično na Mundijalu i u Lajpcigu i sigurno da će biti još bolji gde god da ode. Traže ga Real i Čelsi, a oni para imaju i ne žale ih da plate kvalitet.
Velike zasluge idu Gvardiolu što je Hrvatska došla tako visoko na Mundijalu, a za uspeh protiv Brazila zasluge idu i rezervisti Brunu Petkoviću, koji se ozbiljno nameće da u budućnosti stekne status standardnog igrača.
I zato veće šanse dajem Hrvatima, nego Argentini, jer su prošli jednu od najboljih reprezentacija na Mundijalu i prvog favorita.
U fudbalu se čuda dešavaju i zato i jeste najveći, najgledaniji i najpopularniji sport – magnet za sponzore.
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Katar 2022
Stepijeva kontra: Nedisciplina i Srbija „zelena“ za Mundijal
Ono što jedva čekam jeste duel Francuske i Engleske. Mislim da nijedna od dosadašnjih četvrtfinalnih utakmica nije bila toliko izjednačenja. „Trikolori“ imaju Kilijana Embapea, a Englezi Fila Fodena. Otkako ga je Sautgejt ubacio u prvu postavu, promenila se čitava igra „Gordog albiona“.
Blagu prednost dajem Francuzima jer su prvaci sveta, a Embape je jedno čudo od igrača. Za tako malo i kratko vreme može da pokaže ogromnu efektivnost. Osim toga ima izuzetno jaku ličnost jer je rekao „ne“ jednom Real Madridu. Ostao je u Parizu u svom klubu, svojoj zemlji i sada beleži velike uspehe. Retki su igrači koji imaju petlju da odbiju Real!
Od Embapea i Fodena očekujem da će obeležiti taj poslednji četvrtfinalni dvoboj na Mundijalu i da će stavljati u problem protivničke defanzivce. Oni su ti koji se pitaju. Do sada nijedan meč nije bio 50-50, ali blagu prednost dajem Francuzima jer su dugo pod komandom Didijea Dešana i fantastična su ekipa. Igrao sam dve godine u Engleskoj i znam šta za njih predstavlja fudbal, ali mislim da Francuzi imaju veliku šansu da ih eliminišu i da ispišu istoriju kao prva reprezentacija koja je posle 60 godina odbranila „Zlatnu boginju“. Ko iz ovog dvoboja prođe, taj lako može da (p)ostane prvak sveta.
Žao mi je što nema Benzeme koji se povredio u najgorem mogućem trenutku, jer on uz Embapea pravi razliku i pretplaćen je na uspeh.
Za kraj, ne mogu da se otmem utisku da je ovaj Mundijal u Kataru jedan od najbolje organizovanih. Sve je spakovano u jednom gradu, gde se sreću različite kulture, navijači svih selekcija i zajedno se raduju, tuguju, čestitaju jedni drugima. Tome je značajno doprinelo što nema alkohola na stadionu, pa je jedna žena lepo rekla da ide srećna i bezbrižna na stadion jer zna da niko ne može da je vređa ili napada.
Katar je pokazao da je sve moguće.
Strahinja Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Katar 2022
Pavlović: Nisu bili bolji – bili su pametniji
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
Katar 2022
Stepijeva kontra ponovo na Sputnjiku: Ne osveta, pobeda!
Argentina – Holandija - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Katar 2022
Otkriveno zašto su se Argentinci rugali, a Mesi doživeo „pomračenje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala