- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Privedena potpredsednica EP u okviru istrage o korupciji, umešana jedna država Persijskog zaliva

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPlenarna sednica Evropskog parlamenta
Plenarna sednica Evropskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Pratite nas
Poslanica Evropskog parlamenta Eva Kaili, iz grupe socijalista i demokrata, danas je privedena na saslušanju u okviru istrage o korupciji u toj instituciji koja je povezana s jednom zemljom Persijskog zaliva, javili su belgijski dnevnik „Le Suar“ i nedeljnik „Knak“.
Kaili, bivša grčka televizijska voditeljka i poslanica u Evropskom parlamentu od 2014. godine, je na meti istražitelja, a njena kuća je pretresena u petak kasno popodne. Eva Kaili je jedna od 14 potpredsednica Evropskog parlamenta.
Informaciju je potvrdilo i federalno tužilaštvo ne otkrivajući imena privedenih lica.
„Istražitelji iz Federalne pravosudne policije sumnjaju da je jedna zalivska zemlja uticala na ekonomske i političke odluke Evropskog parlamenta, uplaćivanjem značajnih suma novca ili nuđenjem značajnih poklona trećim licima koja imaju politički značaj ili stratešku poziciju u Evropskom parlamentu”, objasnilo je ranije tokom dana federalno tužilaštvo.
U međuvremenu, na sajtu Politiko objavljeno je i da se vrši pretres kod belgijskog poslanika Marka Tarabele, takođe socijaliste, preneo je Tanjug.
Dve javne ličnosti, uključujući bivšeg italijanskog poslanika u Evropskom parlamentu iz grupe socijalista i demokrata, jutros su bile uhapšene.
Na ove informacije je večeras reagovala grupa socijalista i demokrata u EP navodeći da su „zgroženi optužbama za korupciju u evropskim institucijama“.
Grupa ističe da ima nultu toleranciju na korupciju, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala